El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Des de Cocentaina, fent 'Terra de Música'

La Generalitat presenta el vídeo 'Terra de Música', amb el pasdoble més internacional, Paquito el Chocolatero, interpretat per més d'una desena de bandes valencianes. Serà aquesta vesprada a les 18,30 a València, amb motiu de la celebració de Santa Cecília. 

554 societats musicals vertebren la Comunitat Valenciana, "un cas únic a Espanya", expliquen des de la Generalitat, perquè suposen la meitat de totes les que hi ha al territori espanyol. I amb motiu de la celebració de Santa Cecília, des de Presidència de la Generalitat presenten el vídeo 'Terra de Música', per tal de visibilitzar les bandes valencianes. La presentació oficial serà aquest mateix 19 de novembre, a les 18,30 hores, al pati gòtic del Palau de la Generalitat. 

I, com no podia ser d'una altra manera, el vídeo s'inicia a Cocentaina, amb un plànol de la partitura original de Paquito el Chocolatero que es conserva al Casal de la Festa. I és que a la capital del Comtat és on va nàixer Gustavo Pascual Falcó, compositor del pasdoble que ha travessat fronteres. La banda contestana inicia els primers compassos del pasdoble, que va passant d'una a altra de les bandes valencianes, Oriola, Dénia, Xàtiva, Llíria o Morella, per acabar en la plaça de la Mare de Déu de València, on mig miler de músics donen els últims acords. "Tanquen el vídeo huit paraules sobreimpressionades que intenten traslladar tot allò que les bandes de música, declarades Bé d'Interés Cultural (BIC) immaterial l'any passat per part de la Generalitat, aporten a la Comunitat Valenciana: Cultura, Festa, Germanor, Alegria, Convivència, Tradició, Identitat i Poble".