El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Des de fer un café a transportar el que tu no pots. Les quasi infinites aplicacions de la robòtica

El campus d'Alcoi de la UPV ha acollit aquest 15 de novembre el FOCUS PIME, una jornada dedicada a empresaris perquè coneguen els avanços i aplicacions de la robòtica i la visió artificial. Des d'ARAMULTIMÈDIA també teníem curiositat, i ací et portem alguns dels exemples que es podien vore a Alcoi.

El Campus d'Alcoi de la UPV ha iniciat aquest curs el màster de robòtica, i, segons asseguren des del centre, les empreses reclamen els estudiants abans inclús que acaben els estudis. Perquè la robòtica i la visió artificial no és el futur, sinó que ja està ací, i molt avançada. Ara cal pensar les possibles aplicacions i muntar i programar el robot que ho faça possible. Perquè ací està el secret: amb la robòtica podem aconseguir quasi qualsevol cosa que ens passe pel cap, i mostres hi havia en el FOCUS PIME del campus d'Alcoi.

Diferents empreses punteres del sector han participat en el FOCUS per a explicar fins on han arribat. Per exemple, com pots vore en el següent vídeo, hem pogut vore un robot que et prepara un café, o un altre a xicotetes escala que acumula peces de plàstic, pensat per a construir en gran i moure palés de molt de pes.


Però també grans robots que serveixen de col·laboració en treballs durs o rutinaris, com aquests de l'empresa il·licitana CFZ Cobots.

 

 

Al llarg de tot el dia, estudiants i empresaris han participat en conferències i ponències, i també han pogut conéixer aquests robots, mostra de tot el que podem aplicar en la nostra empresa per a millorar en competitivitat.