El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Des de l'Andreu Sempere demanen altura política: "Cal parar, que se'ns escolte, i fer les coses bé des del principi"

Des de l'IES Andreu Sempere estan encara pendents de reunir-se en l'Ajuntament per saber quina és la intenció ara.
 

Després que quedarà desert el concurs per a les obres de l'Andreu Sempere, des de l'Institut demanen a Ajuntament i Generalitat que es reunisquen, mostren "generositat política" i intenten solucionar aquesta barrabassada. "Si implica un any més, ens dona igual, però necessitem que es faça bé l'obra i tindre un centre decent per als pròxims 40 o 50 anys".

Com ja els ha avançat ARAMULTIMÈDIA, l'adjudicació de les obres per a la primera remodelació de l'IES Andreu Sempere ha quedat deserta. No ha optat ningú perquè, com passa en moltes adjudicacions públiques, el pressupost és baix i no suposa una bona oportunitat per a cap empresa.

Des de l'IES Andreu Sempere, el seu director Jesús Martínez ha mostrat el malestar de la comunitat educativa pel nou entrebanc a unes obres que ja porten massa demora. "No demanem res extraordinari, volem el que tenen la resta de centres i no sabem per què l'Andreu Sempere ha d'entropessar en mil pedres".

A banda d'un pressupost que no atrau empreses, un altre problema amb aquest projecte és que no s'adapta a les necessitats reals del centre. Jesús Martínez recorda que en el seu moment, l'informe de l'arquitecte va deixar fora part de la reforma: les pistes, el gimnàs, les cobertes, la tanca perimetral i la urbanització de la parcel·la. A més ara s'ha anunciat que l'IES Andreu Sempere tindrà el perfil d'Imatge i So per a oferir el cicle formatiu, i el projecte tampoc preveu les instal·lacions necessàries per a aquest cicle. I ara veuen inviable que les obres comencen quan estaven previstes, a banda que tampoc tenen solució per a la ubicació dels alumnes de Batxillerat mentre duren les obres.

"És el moment de tindre altura i generositat política" diu Jesús Martínez, qui creu que cal "parar, que se'ns escolte i fer les coses bé des del principi", perquè necessiten un centre que estiga en condicions per als pròxims 40 o 50 anys. Per això demana a l'Ajuntament i Generalitat que es reunisquen i busquen una solució. "Si implica un any més, ens dona igual, però que es faça l'obra i es faça bé".

Des de l'Ajuntament, el regidor Jordi Silvestre explica que es reuniran amb l'IES Andreu Sempere per a valorar la situació, i des de l'institut estan a l'espera de què se celebre aquesta trobada.