El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Desacord entre el PP i PSOE a Alcoi per les dedicacions de Lirios García i Jordi Segura en l’Ajuntament

Lirios Garcia i Jordi Segura / AM

PSOE i Partit Popular han tornat a mostrar el seu desacord de forma pública. Tot ha començat quan Lirios Garcia, regidora conservadora, ha perdut la dedicació exclusiva en detriment de Jordi Segura, regidor d’Industria i Innovació a l’Ajuntament. El PP va portar públicament aquest fet a la premsa mostrant el seu “desacord”, ja que veu la decisió del govern municipal com “una clara intenció de debilitar al principal partit de l’oposició”. Per la seua banda, el PSOE assegura que “ha estat tenint durat casi 3 anys una dedicació al 100% que no li corresponia i va ser cedida pel PSOE”.

La formació conservadora, després que García ja no tinga dedicació exclusiva, ha llançat un comunicat mostrat les raons per les quals creu que aquesta decisió és “injusta” i “arbitrària”. El PP indica que sent la segona força política de l’Ajuntament “compta actualment amb una dedicació exclusiva i un assessor, idèntics recursos als assignats a altres grups amb molta menys representació”.


Qualifica la decisió del govern municipal d’ “antidemocràtica” i asseguren que, malgrat tenir el 75% de la seua dedicació, dedicarà el 100% a la tasca de “fiscalització del govern”.


Resposta del PSOE


Els socialistes no ho veuen de la mateixa manera que el PP. Asseguren que els de Quique Ruiz “no diuen tota la veritat i es fan les víctimes”. Segon el PSOE, el PP “ha estat durant tota la legislatura amb una dedicació exclusiva que no li corresponia”.


Els socialistes indiquen que “la incorporació de Jordi Segura s’ha fet ja incompatible amb el seu treball a la Universitat pel que és precís que passe a tindre la dedicació exclusiva”.


Segons la formació del govern municipal, al principi de la legislatura, es va acordar que tots els portaveus de les diferents formacions tingueren dedicació exclusiva al 100% excepte Vox i que si algun grup més la necessitava seria al 75% per acomplir amb la Llei d’Estabilitat Pressupostaria impulsada per Mariano Rajoy. Una vegada es va conformar el govern a la Diputació, on recordem que per poder ser diputat cal ser alcalde o regidor, l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, va renunciar no només al seu sou d’Alcalde, també a qualsevol ingrés provinent de l’Ajuntament d’Alcoi, deixant lliure una plaça de dedicació exclusiva que el Govern Municipal va cedir al Partit Popular, indicant-los que la podrien tindre mentre no la necessitaren.


El portaveu del Grup Municipal Socialista, Jordi Martínez, assegura que “al final d’abril de 2021, el portaveu del Grup Municipal del PP, Juan Enrique Ruiz, va dir literalment: ‘Els alcoians hem d'exigir una dedicació plena dels regidors, perquè Alcoi ha de ser la seua principal preocupació’, és a dir, estem fent exactament el que ha demanat el PP, tindre una plena dedicació a treballar per Alcoi i en el cas de Segura en temes tan fonamentals com la indústria i la innovació. La regidora del PP, Lirios García ha estat cobrant durant quasi tres anys una dedicació que no li corresponia i que li se va atorgar per deferència al ser el segon partit més votat, cosa que el comunicat del PP ha obviat manipulant la informació una vegada més, ara passarà a tindre una dedicació del 75% el que suposa més de 2.000 euros al més”.