El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Desarticulada en Alcoi una banda que estafava usurpant la identitat de les seues víctimes

Els detinguts han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alcoi que ha decretar el seu ingrés a la presó. La investigació continua oberta i no es descarta l'aparició de noves víctimes.

La Policia Nacional ha detingut en Alcoi a quatre persones de nacionalitat romanesa i amb edats compreses entre els 37 i 42 anys que formaven part de grup criminal que s'havia especialitzat a perpetrar estafes utilitzant identitats usurpades a les seues víctimes.

Els integrants d'aquest grup criminal feien diverses ofertes via internet, oferint llocs de treball, lloguer d'habitatges o apartaments, deixant com a únic contacte amb les seues víctimes un telèfon d'una coneguda aplicació de missatgeria instantània mòbil, demandant una fotografia del DNI per a formalitzar l'assumpte. Quan els perjudicats enviaven aquesta còpia de la seua documentació personal, no rebien més contestacions a partir d'aquest moment.

Una vegada en el seu poder les fotografies dels documents dels perjudicats així com les línies de telefonia mòbil a noms de persones fictícies, procedien a contractar via en línia diversos comptes corrents en diferents entitats bancàries, aportant per a això les esmentades fotografies fraudulentes de la documentació dels perjudicats i com a telèfon de contacte les citades línies de telefonia, tenint, per tant, ple ús de l'operativa d'aquests comptes mitjançant la banca digital.

Els criminals utilitzaven els comptes per a realitzar tota classe d'il·lícits, estant especialitzats en estafes, utilitzant-les per a rebre transferències il·lícites, sol·licitar crèdits i préstecs o blanquejar capitals, en un dels comptes s'han detectat, en tan sols quatre dies, moviments de diners superiors a 47.000 euros.

La investigació ha estat desenvolupada per agents de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria de Policia Nacional d'Alcoi, fins al moment s'ha identificat a més de quaranta perjudicats.

En el marc de l'operació policial, s'han practicat dos registres domiciliaris a Alcoi, on es trobaven temporalment els arrestats, intervenint vora 100 targetes SIM, més de 2.000 euros en efectiu, nombrosa documentació personal i bancària de presumptes perjudicats, material informàtic i un gran nombre de targetes bancàries. Els detinguts han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alcoi que ha decretat el seu ingrés a la presó. La investigació continua oberta i no es descarta l'aparició de noves víctimes.