El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Desbloqueig a la Mancomunitat a l'espera de designar a un segon gerent

Plenari de la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat, celebrat aquest dilluns 21 d'octubre.

Durant el plenari d'aquest dilluns s'han fet avaços per a adherir el municipi de Benasau a la Mancomunitat.

Partit Socialista i Compromís han deixat de banda les seues diferències per tal de desfer el bloqueig patit a la Mancomunitat de l'Alcoià-Comtat. Aquest 21 d'octubre s'ha celebrat la sessió organitzativa del plenari on ha quedat definit l'organigrama de l'ens supramunicipal. El que està per decidir és la persona que compartirà la gerència amb Arnaldo Dueñas, l'anterior gerent i que per tant continua ostentant el càrrec.

Així doncs, queda en suspens la designació de la regidora contestana Maria Eugenia Miguel Anduix com a gerent, que compartiria el càrrec a mitja jornada amb Dueñas. No obstant això, fonts socialistes asseguren que el nomenament de la regidora podria ser qüestió de dies.

La resta de l'organigrama queda de la següent forma: Les vicepresidències les ocuparan Jordi Martínez, Regidor d'Alcoi (Vicepresidència Primera) i Josep Sempere, Alcalde de Banyeres (Vicepresidència Segona). Per la seua part, la Junta de Govern local estarà formada pel President de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat, Blas Calbo, els vicepresidents i els vocals Gabriel Tomás (Alcalde de Muro), Jaume Pascual (Alcalde de l'Alqueria d'Asnar) i Lucía Capablanca (Alcaldessa d'Alcosser de Planes).

Durant la sessió d'aquest dilluns s'han fet avanços per a adherir el municipi de Benasau a la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat. També s'han tractat altres qüestions, com ara la periodicitat de les sessions de Plenari i Junta de Govern (totes dues se celebraran el segon dilluns de cada mes); i la retribució del President, que percebrà en concepte d'assistències.