El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Desbloquejat 1 milió de m² de sol industrial a Ibi

El polígon industrial d'Ibi és el segon més gran de la província, i dels pocs, per ubicació, que es pot permetre una ampliació com aquesta.

És el sector NPI-5, que es fracciona en 3 àrees d'aproximadament 300.000 m² cadascuna. Ja s'ha aprovat definitivament la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana i poden iniciar-se els tràmits per a la redacció del projecte.

La Comissió Territorial d'Urbanisme d'Alacant i la Conselleria d'Obres Públiques ha aprovat definitivament la modificació puntual del PGOU d'Ibi, i que suposa el desbloqueig de vora un milió de metres quadrats que passaran a ser polígon industrial. Es tracta del sector NPI-5, que es fraccionarà en tres àrees de vora 300.000 metres quadrats per a facilitar la seua urbanització. Està ubicat just al costat els polígons ja existents, i amb connexió directa amb l'autovia. No debades Ibi és un dels motors industrials de la província i ara mateix compta amb el segon polígon industrial més gran.

Amb el PGOU aprovat, ara es poden iniciar els tràmits per a la redacció del projecte i posterior urbanització. Es complirien així les previsions del consistori, que confia poder iniciar les obres durant el 2020.

El tinent d'alcalde d'Ibi, Santi Cózar, assegura que "ens ha costat molt arribar fins ací" i recorda les "moltes visites a València, reunions i tràmits administratius, tècnics i polítics" que, per fi, han permés desbloquejar el projecte. Agraeix el treball del departament d'urbanisme, així com "el suport i col·laboració, en els moments més durs d'aquest llarg procés, de l'associació d'empresaris d'Ibi i els empresaris en general. Gràcies a tots, Ibi es troba en un punt de partida amb disposició de sol industrial que no té cap altre lloc en la Comunitat Valenciana".

Ibi aposta per la indústria i es promociona com 'La gran fàbrica'. De fet ara mateix la ciutat porta lema a MetalMadrid, on participa amb estand propi. Des del consistori també recorden que en els últims tres anys, i gràcies a la inversió de l'IVACE, s'han fet actuacions de modernització en els polígons amb una inversió de 4 milions d'euros.