El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Descobertes 200 plantes de marihuana a una vivenda de Xixona

Imatges facilitades per la Guàrdia Civil

Segons la Guàrdia Civil, han intervingut unes 200 plantes de marihuana distribuïdes, tant per l'interior de la casa com pel pati exterior, així com 8 kg de fulla seca, 11 kg de cabdells, una gran varietat de productes químics per a la fertilització de les plantes i altres efectes per a la manipulació i envasament de la droga, com a envasadores al buit, màscares antigàs amb filtre i una bàscula de precisió.

La Guàrdia Civil ha detingut a dos hòmens lituans de 37 i 42 anys a Xixona. Es tracta dels presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, per cultiu i tràfic de drogues. Amb l'ajuda de la Policia Local de Xixona, la Guàrdia Civil ha descobert 200 plantes de marihuana al paratge de Nutxes, ubicada al municipi torroner. Els detinguts han ingressat en presó a l'espera de judici.

La investigació s'ha iniciat arran d'una informació aportada per agents de Policia Local de Xixona, en tindre coneixement de l'existència d'una possible plantació de marihuana situada una vivenda del paratge de Nutxes.

Els agents van sol·licitar autorització judicial per a realitzar l'entrada i registre del domicili. Segons la Guàrdia Civil, han intervingut unes 200 plantes de marihuana distribuïdes, tant per l'interior de la casa com pel pati exterior, així com 8 kg de fulla seca, 11 kg de cabdells, una gran varietat de productes químics per a la fertilització de les plantes i altres efectes per a la manipulació i envasament de la droga, com a envasadores al buit, màscares antigàs amb filtre i una bàscula de precisió. També s'ha intervingut diversos telèfons mòbils, un ordinador portàtil, una càmera de vigilància, dos turismes, una motocicleta i uns 2.900 euros en efectiu.

Els dos detinguts ja han sigut posats a la disposició del Jutjat de 1a Instància i Instrucció núm. 3 dels de Sant Vicent del Raspeig, qui ha decretat l'ingrés a la presó provisional de tots dos, a l'espera de judici.