El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Descobreix Alcoi durant el mes març amb 4 rutes guiades

Albirament de pardals, pintures rupestres, urbanisme obrer i l'Alcoi medieval. Aquestes són les quatre propostes oferides des de la regidoria de Turisme d'Alcoi per a les rutes guiades de la segona meitat del mes de març.

'Pinturas rupestres de la Sarga' serà la pròxima de les rutes a tenir lloc, aquest diumenge 17 de març, encara que es repetirà els següents diumenges 24 i 31 de març. Els torns de visita seran a les 10 h, 11 h, 12 h i les 13 h, amb autobús gratuït amb reserves al telèfon 965 53 71 44.

La Sarga és un jaciment d'art rupestre postpaleolític que es troba dins del terme municipal d'Alcoi, Alacant. En els seus abrics estan representats tres dels horitzons artístics prehistòrics de la façana oriental de la península Ibèrica: Macroesquemàtic, Llevantí i Esquemàtic. En 1998 La Sarga va ser inclosa en la llista de Patrimoni Mundial per la UNESCO dins de l'Art Rupestre de l'Arc Mediterrani de la península Ibèrica. A més, els abrics i el seu entorn de protecció estan declarats Bé d'Interés Cultural.

Els dissabtes 23 i 30 de març s'organitzen les rutes 'El Alcoi Medieval i les seues festes'. Aquestes rutes són organitzades per l'empresa de Guiarte Con Arte, en un intent per part de la regidoria de Turisme d'obrir les rutes a la iniciativa privada. Les eixides estan previstes a les 11 h des de la porta de l'Oficina de Turisme (plaça d'Espanya), i les reserves es poden fer al telèfon 650 59 42 32 fins a dues hores abans de l'eixida.

Durant la ruta medieval es descobriran els orígens de la fundació d'Alcoi, les seues muralles i les seues festes de la mà de personatges com els Ducs de Lauria, Al-Azraq i Jaume I. Amb actuacions de ballets i especialistes. Inclosa visita al Museu Alcoià de la Festa (MAF).

L'albirament de pardals (o 'birdwatching') serà el diumenge 24 al Parc Natural de la Serra de Mariola. Les reserves es poden fer el dilluns 18 mitjançant el telèfon 96 553 71 27 o al correu electrònic medi_ambient@alcoi.org.

Per al diumenge 31 està prevista la ruta 'Urbanisme i Habitatge obrer, les cases de dos claus'. Aquest model d'habitatge es va popularitzar durant el procés d'industrialització del segle XIX i principis del XX, i respon en part a l'orografia irregular de la ciutat i a la limitada disponibilitat econòmica dels seus habitants. Es tracta d'una de les rutes que formen part del cicle '10 excursions voltant Alcoi', organitzades a 4 mans pel Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo i el Centre Alcoià d'Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA). Més informació al telèfon 96 553 71 44.