El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Descobreix l'Alcoi en temps de guerra amb un recorregut per 20 espais de la ciutat

Atenció, perquè el refugi de Cervantes ha canviat l'accés per les obres que es fan al CCJ, i durant els pròxims mesos s'accedirà pel bloc de cristal del passeig de Cervantes.
 

Refugis, seus de sindicats, magatzems socials, llocs bombardejats, casernes de milícies... Són tots llocs rellevants en la guerra i que ara coneixem com esglésies, museus, santuaris o fins i tot edificis en obres com l'antiga metal·lúrgica de Rodes. Turisme ha preparat una ruta per tots estos espais perquè conegues l'Alcoi en temps de guerra.

'Alcoi en temps de guerra' és la nova proposta de la regidoria de turisme per a donar a conéixer la ciutat, tant a alcoians com visitants. És un recorregut per 20 llocs emblemàtics i que han sigut essencials entre 1931 i 1931. Alguns es poden visitar físicament, com el refugi de Cervantes (que, atenció, ha canviat la ubicació de l'entrada per les obres al CCJ i ara s'accedeix pel mateix passeig de Cervantes). Altres es poden visitar virtualment, com els refugis de la Beniata o la Glorieta. I altres són edificis amb una utilitat totalment diferent ara, però que podem visitar per imaginar com eren aleshores.

No és una ruta que calga reservar, sinó que Turisme ha editat uns fullets amb tota la informació, mapes i localització dels 20 llocs a visitar, i cadascú s'organitza com vol. El pots aconseguir en l'oficina de Turisme o descarregar-lo directament clicant en la imatge:

 

Per a fer el fullet s'ha comptat amb la col·laboració de l'historiador Ángel Beneito, i amb imatges de l'arxiu de E.Rabol i E.Pettersen.

Des de Turisme expliquen que la guia s'ha fet en valencià, castellà, però també en suec i noruec, "mercats que per la seua estreta vinculació amb l'Hospital suec noruec de la nostra ciutat, atrauen un gran nombre de visitants durant tot l'any".