El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Descobreix per què Xixona és el lloc més dolç del món: 11 Edició de la Fira del Nadal

A més de tastar i comprar dolços i torrons podem conéixer un poc més de Xixona o passar una estona divertida amb els xiquets gràcies a les més de 50 activitats programades. Consulta ací tota la programació.

El mercat de torrons i dolços nadalencs més important d'Espanya obri les portes aquest dijous de desembre ací al costat, a Xixona. És l'edició que fa 11, i ofereix més activitats paral·leles que mai, amb moltes opcions per als xiquets i amb tasts, maridatges, guies, documentals i molta música per a tota la família.

Del 5 al 8 de desembre Xixona demostra per què és el lloc més dolç del món, amb la seua fira de Nadal. Més de 100 parades s'instal·len en l'avinguda de la Constitució, on es pot trobar tota classe de dolços i torrons casolans, alguns fins i tot acabats de fer. Tot amb un marcat caràcter local, perquè com explica Pascual Sánchis, president de l'Associació d'Empresaris de Xixona, "totes les casetes són de gent del poble, la qual cosa suposa que tot es prepare amb una gran estima i amb molta voluntat perquè el client quede satisfet".

En l'edició anterior es van batre tots els rècords de visitants, amb més de 83.000 persones que visitaren Xixona. L'alcaldessa de Xixona Isabel López es mostra satisfeta, tot i que recorda que "el nostre propòsit no és superar el nombre de visitants cada any, sinó que la gent que vinga estiga a gust i es torne a casa amb la sensació d'haver viscut una jornada completa i inoblidable".

I per assegurar-se d'això, enguany es presenta l'edició amb més activitats paral·leles que mai. Hi haurà tallers, contacontes i zona d'atraccions per als més xicotets, així com una sala de lactància al Teatret. Podrem visitar el Betlemet al pont d'Alacant, o pujar al tren nadalenc de Vectalia. Podem conéixer Xixona amb visites guiades i teatralitzades, o amb la projecció de vídeos i documentals. I hi haurà molta música: dolçaines i tabals, guitarra, trompeta, cercaviles i danses. Per descomptat, el torró estarà molt present amb tasts, maridatges i degustacions. "La Fira ens ajuda a projectar tot el que som i fem en Xixona, que és molt i d'una gran qualitat", diu el president d'AEC, Pascual Sanchis. Ací pots consultar tota la programació.

LA Fira estarà oberta des de les 10 hores del dia 5 fins a les 20 hores de diumenge 8. Recordeu que durant els dies de Fira s'intensifica el servici d'autobusos i s'habiliten zones d'aparcament.