El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Descobriment a Planes d'una moneda del Ducat de Parma del segle XVI

Carlos Mazón acompanyat per Javier Sendra i altres alcaldes / Diputació

Diputació ha invertit des de 2017 uns 750.000 euros al Castell de Planes.

El Castell de Planes millorarà en la seua conservació i posada en valor gràcies a les obres de la Diputació d'Alacant. Aquests treballs han permés descobrir una moneda del Ducat de Parma del segle XVI. Segons Javier Sendra, diputat i alcalde del municipi, aquest fet és important "per la seua antiguitat i singularitat". El president de la Diputació, Carlos Mazón, ha visitat les obres que començaren a principis de març i que han estat parades fins a l'11 de maig per l'alerta sanitària de la Covid-19.

 

Diputació ha invertit des de 2017 uns 750.000 euros en aquestes obres a Planes, on ha realitzat actuacions com la reconstrucció urgent de la muralla a causa de les pluges, garantir l'estabilitat estructural de la Torre Nord i el seu entorn, o millores a l'interior de la fortificació per tal de protegir les estructures medievals i garantir la seguretat.


A banda de Carlos Mazón i Javier Sendrra, també han visitat les obres els alcaldes d'Ibi, L’Orxa, Benillup, Famorca, Benimassot, Benifallim, Confrides i Almudaina; el diputat d'Arquitectura, Juan Francisco Pérez Llorca, i l'arquitecte de la Diputació, Rafael Pérez.


“És impossible mirar al futur si no sabem d'on venim i el que està fent de manera estratègica la Diputació és recuperar la nostra història, patrimoni i valor i fer-ho compatible amb el futur. Amb la museïtzació d'aquest enclavament aconseguim, amb el nostre passat, guanyar el futur”, ha indicat Mazón, qui ha insistit que “recuperant els nostres senyals d'identitat i patrimoni estem recuperant les nostres possibilitats de futur fent més atractiva encara la zona”.

Així mateix, Carlos Mazón ha avançat que es continuarà treballant per a aconseguir la museïtzació del castell de Planes, convertint-lo en un centre museogràfic de la cultura aràbic-cristiana, i d'altres enclavaments històrics d'altres municipis de la comarca. En aquest sentit, ha indicat que es potenciarà la promoció turística de la ruta dels castells i de l'interior de la província.