El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Desenes de cadires de Festes ocupen la plaça d'Espanya en ple desembre!

Curiosa estampa la que s'ha vist aquest segon dia de desembre en Alcoi, i és que cap a les 16 h la plaça d'Espanya s'ha començat a omplir de cadires de Festes. No es tracta d'una altra campanya publicitària de l'Ajuntament, ni tampoc d'un intent per fer més còmoda l'espera dels assistents al Tirisiti. A continuació t'expliquem la raó.

Tot ve motivat per la necessitat de reubicar més de 1.300 cadires per a Festes de Moros i Cristians de 2020, i és que l'Ajuntament ha prohibit l'ús d'una de les plataformes que s'instal·la tradicionalment a la plaça d'Espanya. La raó és el deteriorament patit per l'estructura, i que segons els informes municipals, compromet la seguretat del públic. L'Associació de Sant Jordi (ASJ) ja busca solucions, i aquest dilluns ha simulat sobre el terreny com podrien disposar-se les cadires sense comptar amb la plataforma.

Les proves realitzades per l'ASJ a la plaça d'Espanya plantegen dubtes, tal com assegura el ponent de cadires de l'entitat, Raul Ponsoda. Al·ludeix concretament a la "complicada visibilitat" de la nova disposició, que empitjora a partir de la tercera fila, així com els problemes en la seguretat que provoca el desnivell a la plaça.

Ponsoda recorda que es tracta d'una simple prova, i que cap mesura ha sigut presa encara: "No sabem si l'Ajuntament aportarà solucions però l'Associació de Sant Jordi s'ha de menejar per a donar resposta a les més de 1.300 persones que s'asseuen en aquesta part de la plaça".

Solucions segur que es trobaran, però almenys queda per al record aquesta imatge: Desembre en Alcoi, i mitja plaça d'Espanya plena de cadires de Festes.