El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Natxo Lara, Periodista

Natxo Lara

Desescalada per províncies: L'embolic de Bocairent i Banyeres

Està clar que els nostres polítics intenten fer les coses el millor que poden, però l'Estat espanyol és massa complex per a diferenciar-ho per províncies. Si continua avant amb la idea de prohibir passar d'una a una altra, a Banyeres i Bocairent, per exemple, tenen un problema: Comparteixen pràcticament terme i pertanyen a dos províncies diferents.

Queda demostrat que no és un capritx ni té res a veure amb la política, ni a l'independentisme. Nosaltres, els valencians, no ens aclarim amb les províncies.

Per tots és conegut que Alcoi mira una 'miqueta' més cap a València que cap a Alacant. No només per l'idioma valencià, també pel rat penat de l'escut de l'Alcoyano, el fet de pertànyer a la diòcesi de València, el campus de la UPV o el tren a València. No obstant això, som tècnicament alacantins. I si férem una enquesta entre alcoians, 1 de cada 100.000 sabria respondre què és Benalúa, Tanger o el Betis Florida.

Exemples de la inutilitat dels límits provincials en trobem a cabassades, i ara amb l'estat d'alarma i el pla de desescalada, reprenem el debat. I ens fixem en Bocairent i Banyeres.

Tots sabem que per arribar a Bocairent des d'Alcoi cal passar per un parell de forats negres, perquè... entres i ixes de les dues províncies un parell de vegades abans d'arribar. Ara estàs en Alacant, ara en València, fas la revolta i altra vegada Alacant. Així que el problema no és no poder arribar a Bocairent perquè traspasses dues províncies. El problema és quedar atrapat en eixe forat negre i no poder fer marxa arrere per no violar la norma de les províncies.

Això per arribar a Bocairent, perquè el problema més greu el tindrien els habitants de d'eixe poble i també de Banyeres. Tinc entés que part d'un poble (no vull problemes, qualsevol dels dos) ocupa part del terme del veí. I mig camp de futbol d'un està en terme de l'altre. Quin embolic! Com s'ho faran per  aclarir-se?

Millor per comarques.

  • Tots sabem que per arribar a Bocairent des d'Alcoi cal passar per un parell de forats negres, perquè entres i ixes de les dues províncies un parell de vegades