El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Desesperació entre el gremi dels assessors econòmics per l'odissea que suposa tramitar telemàticament les ajudes públiques

  • Centenars de negocis i famílies depenen de la saturació d'una plataforma telemàtica que no resisteix
  • Antonio Pérez, de SOLGIA Alcoi, defineix este moment com de continua desesperació, "perquè no és una situació nova, l'estem patint cada vegada que hi ha unes ajudes" 

Preocupats, cansats i farts. Els assessors econòmics, les gestories i les empreses que es dediquen a tramitar ajudes afronten un nou i desagradable repte: Tractar de tramitar les ajudes de la COVID, ara les del Pla 'Resiste' o les dels autònoms. Les plataformes es bloquegen perquè centenars de persones es connecten i se senten atrapades pel sistema informàtic.

Aquest dijous arrancava l'apassionant període per a demanar ajudes per al foment de l'ocupació en Labora. I com sol passar, centenars de persones pendents des de primera hora per a sol·licitar-les. Missió impossible. La pressió es multiplica per als assessors, perquè eixes subvencions s'esgoten, i normalment, l'orde de la demanda, sí que importa. Els primers, si compleixen els requisits, opten a elles.

La pressió fa que assessories, com la de SOLGIA en Alcoi, tinguen preparats, des de primeríssima hora, diferents equips informàtics i persones qualificades per a intentar entrar en la plataforma de la Generalitat. Però, l'èxit de l'operació té més a veure mb la sort i atzar que s'obriga el formulari.

Antonio Pérez, de SOLGIA Alcoi, defineix este moment com de continua desesperació, "perquè no és una situació nova, l'estem patint cada vegada que hi ha unes ajudes. Hem de tindre en compte que les assessories estem entre l'Administració i els ciutadans. I és un lloc complexe i desagradable".

En clau d'humor podríem fer el paral.lelisme que este procés com la 'cua virtual' que se segueix amb nerviosisme per a obtindre les entrades per al Betlem de Tirisiti.

Però açò és molt més seriós, centenars de negocis i famílies depenen de la saturació d'una plataforma telemàtica que no resisteix.

El procediment tampoc ajuda: Primer cal demanar cita, i després un altre dia completar els papers. En cada pas, cal fer cua, i provar centenars de vegades per si el sistema deixa entrar.

Les ajudes d'aquest dijous arrancaven a les 9 del matí i han estat bloquejades o amb compta-gotes les entrades.