El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Desmantellat un colomar clandestí a Alcoi i investigats 4 menors d'edat

En l'operació Columbidae de la Guàrdia Civil s'han realitzat diverses actuacions per la província, una d'elles a Alcoi.
 

S'han recuperat 38 coloms de competició que s'havien furtat d'altres localitats, i que els menors tenien en dolentes condicions.La Guàrdia Civil, amb col·laboració del servei d'Inspecció de la Federació de Columbicultura de la Comunitat Valenciana, ha localitzat i desmantellat al barranc del riu Serpis un colomar clandestí.

Els fets ocorregueren el passat 11 d'abril, i s'ha identificat com a responsables del colomer a 4 menors d'edat, dos d'ells majors de 14 anys i els altres dos més xicotets.

Els agents expliquen que els menors tenien 38 coloms de competició, que havien sigut furtats en els municipis d'Ibi, l'Alguenya, Gaianes i Benissoda. Estaven tancats en gàbies i en dolentes condicions de salubritat. De tots els fets s'ha donat trasllat a la Fiscalia de Menors.

El desmantellament d'Alcoi forma part d'una operació més gran sota el nom Columbidae, i amb actuacions també a Petrer i a Torrevella. En el cas de Petrer es va utilitzar un colom d'una de les víctimes com a reclam per atraure als coloms furtats, que van eixir d'una casa de camp ocupada de manera il·lícita per un matrimoni.

En total, s'investiga 8 persones per robatoris de coloms, 4 d'ells els menors d'Alcoi. I s'estima que el valor dels coloms furtats ascendeix a 50.000 euros.