El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Desmantellat un servei de prostitució a domicili en les comarques

L'organització estava assentada en un pis de Castalla, des d'on oferien serveis a domicili per tot l'Alcoià i Comtat, part de l'Alacantí i fins i tot a Caudete, en Albacete. Hi ha almenys 25 víctimes, dones explotades; i s'ha detingut 5 homes i 1 dona de diferents nacionalitats. El cap de la banda també venia cocaïna i havia obert un bar a Ibi per a blanquejar els diners. 

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada a l'explotació sexual de dones, i que estava assentada en les nostres comarques. De moment s'ha detingut 6 persones, pels suposats delictes d'explotació sexual, contra la salut pública, blanqueig de capitals, contra els drets dels treballadors i organització criminal. Els dos principals caps de la banda, un italià i un espanyol, ja han ingressat en presó provisional. 

La investigació es va iniciar en agost del 2019, quan els agents detectaren un pis a Castalla on s'oferien serveis sexuals, i que estava regentat per un italià amb antecedents per fets similars. Captava víctimes amb anuncis publicats en pàgines webs especialitzades en prostitució, i indagava sobre les dones per aconseguir "els factors més vulnerables de totes elles, bé podia ser l'econòmic, la falta d'arrelament o altres qüestions d'índole personal". S'ha comptabilitzat 25 víctimes tant espanyoles, com de diferents països sud-americans, d'Europa de l'Est o Rússia. A més del pis de Castalla, s'oferia servei a domicili amb tres xofers 24 hores al dia, "per assegurar-se el màxim rendiment econòmic", i traslladaven les dones explotades fins a Alacant, Saix, Banyeres de Mariola, Alcoi, Muro, Xixona, Ibi o fins i tot Caudete. En 10 mesos, segons informa la Guàrdia Civil, l'ara detingut va ingressar 20.000 euros prevenients de la prostitució.

A més, l'italià detingut també va iniciar un canal de venda de cocaïna, amb la col·laboració d'un home de 70 anys d'Ibi que s'encarregava de la distribució a la menuda. En l'última fase de la investigació, el cap de la banda també va obrir un bar a Ibi per tal de blanquejar diners i continuar amb la venda de cocaïna. 
S'ha escorcollat el pis de Castalla, el bar d'Ibi i un altre pis a Ibi. S'ha confiscat diferents quantitats de cocaïna i de Viagra, tant femenines com masculines. 2.800 euros en efectiu i informació de 7 comptes bancaris, i més documentació que encara s'investiga. Dels sis detinguts, els dos caps, un italià i un espanyol, ja han ingressat en presó provisional. Els altres 4 detinguts són 1 italià, dos espanyols i una dona romanesa que feia de "madame". La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.