El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Despreniment a un edifici del carrer Sant Gregori

El despreniment s'ha produït de matinada en el número 8 del carrer Sant Gregori.

El despreniment s'ha produït de matinada en el número 8 del carrer Sant Gregori, desallotjat des del passat 22 de gener per perill d'esfondrament.

La matinada d'aquest dimecres s'ha registrat un despreniment en la part posterior d'un edifici al carrer Sant Gregori d'Alcoi. Des del Consistori apunten que l'immoble estava desallotjat i que sobre ell s'estava tramitant una multa als propietaris per no apuntalar l'edifici ni presentar el projecte corresponent.

El despreniment s'ha produït de matinada en el número 8 del carrer Sant Gregori, desallotjat des del passat 22 de gener per perill d'esfondrament. Els habitants dels habitatges confrontants han sigut desallotjats amb urgència aquesta matinada per risc previsible.

Segons informacions de l'Ajuntament, l'edifici en qüestió presentava un llarg procés de requeriments incomplits; de fet, el passat 14 de maig es va notificar als propietaris de l'edifici que tenien 5 dies per a presentar el IEE (Informe d'Avaluació de l'Edifici) i fer els treballs d'apuntalament. "Els cinc dies van acabar el dilluns i s'estava preparant l'informe per a imposar la primera multa juntament amb la prevenció de remissió a fiscalia per via penal en cas de reiterar l'incompliment de l'ordre d'execució", afirmen en nota de premsa.

La regidora d'Urbanisme, Lorena Zamorano, explica el següent: "En aquest cas fa mesos que estem en un procés obert perquè els propietaris complisquen amb la seua obligació, cosa que no sols no han fet sinó que a més qüestionaven el desallotjament que com hem vist ha evitat una desgràcia".

120.000 en demolicions a costa de tercers

D'altra banda, el consistori assegura haver invertit més de 120.000 euros realitzant demolicions a costes de tercers, és a dir, que haurien d'haver assumit els propietaris però davant el perill per ruïna imminent ha portat avant l'ajuntament, i després hauran de sufragar els propietaris. Recordem que l'ajuntament no pot demolir cap edifici que no estiga declarat com a ruïna imminent.