El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Despreniments de façana i problemes de convivència. Els veïns de la Sang demanen solucions per al barri

Imatge facilitada pels veïns del despreniment a la façana d'aquest 29 de setembre. 

Volen participar en els projectes que afecten el barri, com la reconversió de la zona per a vianants; o les obres puntuals que s'han fet al grup d'edificis. També alerten que tenen diversos problemes com despreniment de façanes o problemes de convivència i vandalisme per activitats il·legals.

Els propietaris del barri de la Sang han encetat els tràmits per constituir-se en associació, i així ser més forts per a reivindicar millores al barri. Els preocupa especialment l'estat de les façanes, amb un nou despreniment aquest 29 de setembre; o el projecte per a fer de vianants al centre, perquè no inclou solucions d'aparcament als veïns.

Naix un nou col·lectiu veïnal a Alcoi, en concret en el barri de la Sang. Els propietaris han encetat els tràmits per a constituir-se en associació, i com la burocràcia és llarga, han decidit posar-se ja en contacte amb l'Ajuntament per a donar-se a conéixer i fer un primer llistat de les seues reivindicacions.

En la carta, dirigida a tots els partits polítics de la corporació municipal, prioritzen algunes qüestions que consideren més urgents. Volen participar en el projecte per a convertir en zona de vianants el centre, no perquè no estiguen d'acord sinó perquè primer consideren "indispensable" que es done una solució d'aparcament rotatori per als veïns.

També mostren "descontent" per les obres que s'han fet al barri, per no poder haver participat en els projectes. "És just per això que hem legalitzat l'associació, perquè no torne a passar que s'intervinga sense consultar-nos abans". I reclamen una solució definitiva per al problema de les façanes, ja que han patit despreniments, l'últim, segons expliquen, aquest mateix 29 de setembre, "que prop ha estat de costar una desgràcia".

Els veïns de la Sang també recorden que tenen al barri un problema de convivència per activitats il·legals. Asseguren que parteixen cada dia "problemes de seguretat, soroll, neteja i vandalisme", i que l'ajuntament "no acaba d'afrontar" la situació.