El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detenen a un empresari que explotava als seus treballadors a Cocentaina

L’home presumptament explotava laboralment als seus treballadors a una nau de reciclatge de roba.

L'empresari de 38 anys tenia sense contracte ni cap tipus de segur a diverses persones. A més els treballadors realitzaven més de 50 hores setmanals per 150€ a la setmana. Ha sigut detés acusat d'un pressumpte delicte contra els drets dels treballadors.

La Policia Nacional ha detés a Cocentaina un empresari de 38 anys acusat d’un delicte contra el dret dels treballadors. L’home presumptament explotava laboralment als seus treballadors a una nau de reciclatge de roba.

Els agents van poder comprovar la informació que havien rebut sobre les males condicions laborals. Els treballadors realitzaven més de 50 hores setmanals per un sou de 150€ a la setmana. A més no tenien cobertura social.

La detenció ha sigut possible gràcies a una investigació i diverses inspeccions que van tindre lloc en diverses naus dedicades al sector del reciclatge de roba usada.

La investigació va poder identificar 13 persones, de les quals cinc estaven treballant en una nau tancada a la que finalment es va poder accedir. D’estes cinc persones, tres estaven a Espanya en situació irregular i estaven sent víctimes d’explotació laboral. Altres portaven dos anys esperant que la seua situació es regularitzara i ser contractats, per al que se’ls exigien 8.000€.

La Inspecció de Treball va detectar a més, que diverses persones estaven treballant sense contracte ni cap tipus de segur.

A més de detindre a l’empresari per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors, la Policia Nacional ha emès una acta d’infracció a l’empresa.