El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detinguda una parella per estafar 4.000 euros a 3 comerciants de les comarques

Imatge de recurs faciliada per la policia

Els agents han localitzat fins al moment 3 víctimes, a qui han estafat en total vora 4.000 euros. La investigació continua oberta per si es detecten més afectats.

 

La detinguda es feia passar per clienta i demanava una comanda important de mascaretes personalitzades. El detingut es feia passar per representant i venia les mascaretes al comerciant, que ja no tornava a trobar a la clienta.

La Policia Nacional ha detingut a Alcoi una parella, un home i una dona, espanyols, i de 27 i 28 anys, per tres presumptes delictes d'estafa. De moment, els agents han identificat 3 víctimes, tres comerciants d'Alcoi i Ibi que en total han perdut vora 4.000 euros.

Des de la Policia han explicat com actuaven, aprofitant la situació econòmica i oferint "una operació de venda molt senzilla i amb un important marge de beneficis". Primer apareix l'home, que es fa passar per representant i ofereix proveir al comerç d'un servei de mascaretes personalitzades a preu competitiu. Dies després és la dona la que va a l'establiment i encarrega mascaretes personalitzades amb el logo d'una universitat. "D'aquesta manera, el comerciant pensava que havia aconseguit proveïdor i comprador dels productes, i donat que el marge de beneficis era important, es tractava d'una venda que no podia deixar escapar".

Així, el comerciant encarrega les mascaretes al suposat proveïdor, que fa una primera entrega. En eixe moment, "obliga al pagament immediat al comerciant, qui ho fa sense cap sospita perquè la compradora final està a l'espera de les mascaretes". I ja està feta l'estafa perquè la suposada compradora no torna a donar senyals de vida ni es pot localitzar de cap manera.

La cosa no queda aquí, perquè el fals representant torna, a petició del comerciant, per a negociar la devolució de les comandes. Es mostra "amb actitud conciliadora" i accepta arreplegar el material i retornar els diners. El primer sí que ho fa, però els diners no els torna; així el comerciant s'ha quedat sense material i sense diners.