El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detingudes 3 persones per estafar 161.000 € a una empresa d'Ibi

Moment de la detenció.

Els detinguts són tres persones, dos homes ( de 47 i 43 anys) i a una dona (de 34 anys).

Després de passar a disposició judicial, s'ha decretat l'ingrés a la presó d'una d'ells.

La Guàrdia Civil ha detingut en Conca a tres persones de nacionalitat dominicana, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa i un altre de pertinença a grup criminal. Se'ls acusa d'haver estafat més de 214.000 € a través de la falsificació de factures, 161.000 € dels quals a una empresa d'Ibi.

La investigació va començar el mes de març, quan l'empresa d'Ibi va denunciar que havia sigut estafada. Al principi, el pagament era totalment legal, acordat amb una empresa proveïdora de maquinària, que li havia manat la seua factura i el compte bancari on realitzar l'ingrés. L'endemà, van rebre un nou correu electrònic, sol·licitant que ingressaren els diners en un compte totalment diferent, posant l'excusa de què havien estat objecte d'una auditoria.

Gràcies a la investigació es va saber que el compte estava a nom d'un home d'origen dominicà, amb domicili a Conca. Aquest home, malgrat estar cobrant la prestació per desocupació, havia rebut transferències per valor de 214.244 € en tan sols dos mesos: una de 35.090 euros d'una empresa canadenca, una altra de 17.982  d'una empresa de la Xina, i la de 161.172 € de l'empresa d'Ibi.

No obstant això, els diners eren objecte immediatament de noves transferències a altres entitats, per a evitar que el compte fóra bloquejat en cas de ser descobert.  De l'anàlisi dels moviments bancaris, es va obtenir la identitat de dos còmplices més, un altre home i la seua exdona, que havien estat beneficiaris de més de 107.000 € en transferències, residents en la mateixa ciutat.