El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detingudes dues persones per gastar 40.000 euros en apostes online i 10.000 en pubs amb la targeta de crèdit de la família per a la que treballen

Imatge d'un dels detinguts

Utilitzaven les targetes de la família quan ells no s'adonaren, suplantant l'estat civil i realitzant diversos càrrecs online en la web d'apostes

És un d’aquest cas difícil d’entendre. Qualsevol operació en Internet deixa rastre, i si damunt parlem d’una quantitat que supera els 50 mil euros, el cas està clar que acaba en detenció segura. La Policia ha detingut dos persones que utilitzaven la targeta de crèdit de les persones per a les que treballaven per fer apostes online i pagar copes en pubs d’Alcoi.

Són pare i fill de 51 i 20 anys i els han detingut per cometre presumptament els delictes d’usurpació d’estat civil i estafa. De nacionalitat equatoriana, ja han passat a disposició judicial.

Els han pillat perquè a la família per a la qual treballaven fins ara, els han desaparegut més de 50.000 euros repartits entre els últims mesos. Després de rastrejar els moviments dels acusats per Internet, han descobert que es gastaven importants quantitats de diners en apostes online i en pubs, principalment.

La Policia sospitava que els autors podrien estar a prop del cercle familiar i d’amistats de l’esmentada família perquè tot i canviar les targetes de crèdit i augmentar la seguretat en les seues operacions, havien tornat a patir una altra estafa per internet en escassos mesos, i els càrrecs en els pubs eren de la mateixa localitat.

Els investigadors van comprovar que el modus operandi d'aquests era utilitzar les targetes de la família quan ells no s'adonaren, suplantant l'estat civil i realitzant diversos càrrecs online en la web d'apostes per a després anar realitzant transferències al compte del banc, i d'aquesta forma no ser detectats.

Amb aquesta manera d’operar, es van gastar 40.000 euros en apostes online i vora 10.000 en copes en pubs i discoteques.