El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detingut a Alcoi per estafar 50.000 euros amb un sistema piramidal

Imatge de recurs de la comissaria de la Policia Nacional d'Alcoi

El detingut és un jove espanyol de 21 anys que ha quedat en llibertat en càrrecs després de declarar davant el jutge.

La Policia Nacional assegura que tenia una ampla cartera de clients per tota Espanya, i han aconseguit 10 denúncies que suposen una estafa total de 50.000 euros.

La Policia Nacional assegura que es tracta d'una "tradicional i coneguda estafa piramidal" amb el sistema "esquema ponzi". El detingut formava part d'un "entramat criminal" que captava a víctimes mitjançant anuncis en les xarxes socials. Oferien la possibilitat de ser inversors d'una suposada empresa amb la promesa de doblar l'aportació feta.

Els afectats per l'estafa feien les primeres aportacions "en principi xicotetes quantitats, ja que mostraven lògiques reticències", i des de l'organització de l'estafa s'abonaven els beneficis perquè no eren quanties massa elevades. Així "vencien les reticències inicials dels inversors", aconseguint que facen inversions majors i que difonguen el suposat negoci entre amics i familiars per aconseguir més "inversors".

La Policia Nacional assegura que el detingut a Alcoi comptava amb una ampla cartera de clients en diferents províncies espanyoles, i que han aconseguit un total de 10 denúncies que suposen una estafa de quasi 50.000 euros. El jutjat de guàrdia d'Alcoi el dia de la detenció, el passat 12 de gener, va decretar la llibertat amb càrrecs mentre es convoca el juí.