El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detingut a Alcoi un menor per fer xantatge sexual en xarxes socials

El grup de delictes tecnològics de la Policia Judicial d'Alacant.
  • El detingut utilitzava fins a 8 perfils diferents. 
  • S'ha identificat 4 víctimes, però no es descarta que hi haja més.
  • El jove, que en el moment de la detenció tenia 16 anys, té prohibició d'eixir del país mentre espera que celebre el juí. S'enfrontarà a delictes contra la llibertat sexual, contra la integritat moral, contra la intimitat i amenaces.

Utilitzava perfils falsos d'una jove "atractiva i amb molts seguidors" per aconseguir fotografies d'índole sexual, i després amenaçava amb publicar-les.

La Policia Nacional informa de la detenció d'un jove de 16 anys a Alcoi per fer xantatge en xarxes socials a almenys 4 víctimes identificades. La investigació comença arran la denúncia d'una de les víctimes, i que va permetre al Grup de Delictes Tecnològics de la Policia Judicial seguir el rastre fins a una vivenda d'Alcoi.

Segons relata la víctima a la Policia, li va contactar per xarxes socials una xica jove "atractiva, amb diverses fotos de perfil i molts seguidors i seguits". Després de dies de conversa on fan confiança, la xica li envia fotos de contingut sexual i li demana una imatge similar. En tindre la foto, "la suposada xica que en realitat era un xic, va començar a amenaçar amb destrossar-li la vida publicant a tots els seus contactes l'única foto si no feia el que li demanava".

Segons explica la policia, la víctima, que en el moment dels fets tenia 18 anys, "era obligada a realitzar actes de contingut sexual denigrants i vexatoris físics contra la seua persona davant la càmera durant més de sis hores pel temor de vore complides les amenaces".

Mentre dura l'extorsió, la víctima va rebre un missatge de la vertadera xica de les fotografies del perfil fals, que li diu que creu qui és l'autor del xantatge, tot i que no desvela la seua identitat per temor. Però també es tracta d'un perfil fals, utilitzat pel mateix detingut, "que es comunicava en la víctima jugant dos rols, autor de l'extorsió i víctima comprensiva, per poder manipular la vertadera víctima i continuar amb l'extorsió". Per sort, finalment la víctima va decidir denunciar tota l'enganyifa, que ha permés la detenció.

En la casa del jove detingut a Alcoi s'ha confiscat un telèfon mòbil, dos tablets i un ordinador portàtil, des d'on practicava tota l'activitat delictiva. Segons han descobert els agents, el detingut feia ús de fins a 8 perfils falsos en una coneguda xarxa social per a contactar a les seues víctimes. S'ha identificat de moments 4 víctimes tot i que no es descarta que puguen ser més.

El detingut, que tenia 16 anys en el moment de la detenció i que ara en té 17, ha declarat davant la Fiscalia Provincial de Menors, des d'on s'ha decretat la prohibició d'eixir del territori nacional fins que se celebra el juí. S'enfronta a delictes contra la llibertat sexual, amenaces, contra la integritat moral i contra la intimitat.