El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detingut a Villena un home que reduïa fins a 100.000 els quilòmetres dels cotxes per a vendre'ls més cars

Revisió d'un dels vehicles manipulats
En l'operació s'ha detingut el responsable i altres 3 persones com a cooperadors necessaris

Ell i altres tres detinguts estan acusats de 12 delictes d'estafa, 23 de falsedat documental i un delicte de pertinença a grup criminal. El principal detingut era l'encarregat de reduir els quilòmetres de vehicles que havien viscut de lloguer, després els canviava el nom a una titular particular i deia que se li havien donat poc ús. Així, els venia per damunt del seu valor. El detingut havia exposat els vehicles en fires com la passada de Cocentaina.

La Guàrdia Civil ha detingut a Villena a un home per estafar en la venda de vehicles. El detingut manipulava els comptaquilòmetres de cotxes de lloguer i els reduïa entre 12.000 i 100.000 quilòmetres. Així, incrementava el valor del vehicle en vora 2.500 euros, però de manera falsa. Abans de vendre els vehicles, canviava el titular de l'empresa de lloguer a un nom particular, i els anunciava com vehicles amb poc ús. La Guàrdia Civil diu a més que aprofitava importants fires de la província, com la Fira de Tots Sants Cocentaina o la Fira de Mostres de Villena per a "exhibir els cotxes sense cap pudor".

S'estima que hi ha almenys 12 víctimes de l'estafa, tot i que la Guàrdia Civil sospita que encara sorgiran més. Així, se l'acusa de 12 delictes d'estafa, 23 de falsedat documental i un delicte de pertinença a grup criminal. HI ha altres tres detinguts per cooperació necessària i altres tres investigats en el mateix cas.

Les investigacions s'han allargat durant 8 mesos. En un principi, l'ara detingut feia les vendes per internet, però després "es va guanyar la confiança de 5 compravendes en Petrer, Villena i Hellín (Albacete), que li facilitaren l'espai, sempre a canvi d'una bona comissió per la gestió comercial i el finançament de les compres". Però a més, recentment el detingut havia obert una tenda física a Villena, i la policia local li havia alçat acta per vendre vehicles en la via pública sense autorització i no haver presentat la llicència d'apertura de l'establiment. En l'escorcoll d'aquest local s'han confiscat 11 vehicles, ombrosa documentació i dos ordinadors.