El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detingut el lladre de Babilon, l'associació d'Ibi per a persones amb discapacitat

Objectes recuperats. Imatge de la Guàrdia Civil

No sols és l'autor dels dos robatoris a l'associació d'Ibi, sinó que durant el confinament ha estat vivint i robant en vivendes de camp d'Onil i Ibi aprofitant que els propietaris no podien anar. Ja ha declarat davant el jutge, qui ha decretat l'ingrés en presó provisional.


Durant les festes de nadal, i tal com els va contar ARAMULTIMÈDIA, un lladre va entrar per la força a l'associació per a persones amb discapacitat Babilon d'Ibi i va furtar divers material informàtic. Ho va fer en dos ocasions, la primera just abans de Nadal, i la segona abans d'acabar l'any. Com explica la Guàrdia Civil, es furtaren "ordinadors, tablets i càmeres de vídeo, material que era utilitzat pels usuaris de l'associació per a fomentar i ajudar a la seua integració. Aquest fet va crear una considerable alarma en la localitat".

Doncs bé, gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents han pogut seguir la pista al lladre. Primer per l'avís de què alguna persona estava repartint objectes electrònics en un pub d'Ibi a altes hores de la matinada. Els agents recuperaren el material, que va estar reconegut com el furtat a Babilon.

Per tal de fugir de la pressió de la Guàrdia Civil, que ja podia identificar el lladre, l'ara detingut es trasllada, ja amb l'Estat d'Alarma actiu, fins a les partides rurals d'Onil i Ibi "per ser coneixedor que la gran majoria de vivendes, en gran part segones residències, estarien desocupades". Confirmen que està a la zona gràcies a la càmera de seguretat d'un veí que el grava rondant per les vivendes i accedint a la força per finestres o portes.

La Guàrdia Civil explica que l'home es quedava en les vivendes que assaltava durant diversos dies, "abastint-se d'aliments i comoditats, observant i vigilant les cases que es troben pròximes, amb l'objectiu de realitzar la mateixa acció". Així, "quan passen diversos dies i acaba amb els aliments, es desplaça a altra vivenda". No es concreta el nombre de vivendes assaltades.

No sols pernocta i s'alimenta, sinó que quan deixa la casa furta tots els objectes de valor que pot endur-se, així com roba o electrodomèstics. Fins que finalment el dia 9 d'abril els agents el sorprenen en una partida rural d'Onil, traslladant objectes furtats d'una vivenda a una altra.

El detingut és un home espanyol de 42 anys, qui ja ha declarat davant el jutge i ha ingressat en presó provisional a espera de juí. La investigació continua oberta per tal de determinar a propietat dels objectes intervinguts, que encara no han sigut reconeguts. La Guàrdia Civil explica que a causa del confinament, pot ser algunes víctimes encara no han sigut conscients del robatori.