El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detingut en 7 ocasions per 47 robatoris de carteres en supermercats

És un carterista que aprofitava els moments d’afluència als supermercats per a furtar mòbils i diners dels clients. En aquesta ocasió ha sigut a Ibi, però en l'últim any l'han detingut a Novelda, Asp, Almansa o Caudete.

La Guàrdia Civil ha detingut un home per 12 delictes de robatori en diversos supermercats de Castalla i Ibi, i investiga també una dona pels mateixos fets. La investigació va començar arran un “augment exponencial” en els robatoris en l’interior de supermercats, però no de productes del comerç, sinó de carteres i mòbils dels clients.

Els agents destaquen “l’habilitat” de l’ara detingut. Sempre esperava al moment de més afluència i triava persones properes a prestatgeries, així, amb la intenció d’agafar productes de llocs elevats s’arrimava molt a la seua víctima i li furtava. Fora li esperava una dona, també investigada, per a fugir en vehicle ràpidament.

Els agents l’han identificat gràcies a les càmeres de seguretat, i han descobert que “no era un complet desconegut”, sinó que en agost de l’any passat ja el detingueren a Ibi per fets similars. Però també ha estat detingut per la Guàrdia Civil de Novelda, Asp, Almansa i Caudete. “Un total de 6 detencions en menys d’un any per la suma de 35 robatoris”, a les quals cal sumar aquesta última.

La detenció s’ha produït després d’un dispositiu de seguiment, des de sa casa en Elda fins a un supermercat a Ibi, on el pillaren en el moment d’apropar-se a una nova víctima. El detingut és un home espanyol de 37 anys que ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant el jutge.