El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detingut en Villena un home que pagava a menors per fotos sexuals

La Guàrdia Civil revisa el mòbil confiscat.

El detingut ha quedat en llibertat en càrrecs a espera de juí, i mentrestant li han prohibit apropar-se a les víctimes, a qualsevol centre escolar, o fer activitats relacionades amb menors.

Suplantava la identitat de menors en xarxes socials per aconseguir confiança amb altres xiques de 13 anys, i després oferia entre 200 i 500 euros per imatges de caràcter sexual. Hi ha 10 víctimes identificades, i no es descarta que apareguen més.

La Guàrdia Civil ha detingut en Villena a un home de 21 anys com a presumpte autor d'un delicte de corrupció de menors i altre delicte contra la intimitat i la pròpia imatge. Es feia passar per menor d'edat per contactar en xarxes socials amb xiques de vora 13 anys, en qui establia relacions de confiança.

La Guàrdia Civil explica que utilitzava tant xarxes socials com serveis de missatgeria, i una vegada aconseguida la confiança de la víctima, li demanava imatges de caràcter sexual per les quals oferia entre 200 i 500 euros. Segons assegura la Guàrdia Civil, també intentava concertar cites presencials "per a intentar mantenir relacions sexuals en elles". Afortunadament, va ser detingut abans que cap cita es produïra.

En l'escorcoll al domicili de l'home a Villena, els agents han confiscat un mòbil on s'ha identificat fins a 10 víctimes de les províncies d'Alacant, València i Sevilla. Tot i això, "no es descarta l'aparició de més menors afectades, ja que continua l'estudi del dispositiu mòbil".

El detingut ja ha declarat davant el jutge, qui l'ha deixat en llibertat provisional a espera de juí, tot i que amb mesures cautelars: prohibició d'aproximar-se a les diferents víctimes, prohibició d'aproximar-se a qualsevol centre escolar, i prohibició de realitzar qualsevol activitat relacionada en menors.