El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detingut per suplantar una empresa de Castalla i cobrar més de 140.000 euros a un client

El detingut va enviar factures a una empresa holandesa fent-se passar per una joguetera de Castalla.

La Guàrdia Civil informa d'una estafa a una empresa joguetera de Castalla, mitjançant el mètode que els agents anomenen 'email spoofing', és a dir, imitar correus electrònics perquè pareguen que provenen d'un altre destinatari.

En aquest cas, es tracta d'una empresa joguetera de Castalla, amb relacions comercials amb una empresa Holandesa. El detingut va crear un correu que semblava el de l'empresa de joguets, i va enviar factures per valor de més de 140.000 euros a l'empresa holandesa. Però les dos empreses afectades estaven en contacte i van sospitar alguna cosa, així que després de comprovar les factures falses, van traslladar la situació a la Guàrdia Civil.

La investigació va començar en maig del 2021, i segons expliquen els agents, seguir els diners estafats no ha sigut fàcil. Però finalment es localitza a l'autor de l'estafa, un espanyol de 52 anys resident en Catarroja. El passat 7 d'abril, i sabedor que els agents l'han localitzat, el detingut es presenta voluntàriament en la Guàrdia Civil d'Ibi. Conta que s'ha gastat tots els diners i no els pot tornar. No té antecedents per fets similars, ni té cap classe de relació prèvia amb l'empresa de Castalla o la d'Holanda.

Està imputat per un delicte d'estafa agreujada. Ja ha declarat davant el jutge d'Ibi, qui l'ha deixat en llibertat amb càrrecs fins a la celebració del juí.