El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detingut un comptable de Xixona per estafar 400.000 euros a l'empresa on treballava

Xixona, imatge d'arxiu

Aquest 22 de setembre s'ha detingut al comptable, espanyol de 51 anys, i a la seua parella. Els dos han quedat en llibertat i ell està acusat de diversos delictes econòmics.

L'han bloquejat 9 comptes, 6 immobles i 2 vehicles. Desviava diners de l'empresa de manera continuada des que va ser contractat el 2017.

L'empresari afectat va presentar una denúncia davant la Guàrdia Civil el passat mes de juny perquè sospitava que un treballador de l'empresa, que feia de comptable, estava desviant fons de manera fraudulenta i de forma continuada des que va ser contractat l'any 2017. L'empresari calculava que li havien estafat 340.000 euros.

L'equip de delictes econòmics de la Guàrdia Civil investiga el treballador, que es dedicava en exclusiva al pagament de nòmines i a proveïdors, i descobreix que manipulava la comptabilitat per a fer que els comptes quadraren. Havia creat comptes de proveïdors inexistents per a pagar factures simulades. També es pagava sobresous de 500 euros cada mes. Els agents calculen que l'import estafat és superior al calculat per l'empresari, i que ascendeix als 400.000 euros.

L'ara detingut ha dedicat una part important dels diners a una inversió en criptomonedes on, segons la Guàrdia Civil, va ser estafat i va perdre els diners invertits. També s'ha detingut a la parella del treballador, coneixedora de l'activitat delictiva, i titular d'un dels comptes on arribaven els diners i des d'on es pagaven les reserves i quotes per l'adquisició d'una vivenda de 350.000 euros.

Els dos detinguts han quedat en llibertat, ell amb càrrecs per un delicte continuat d'estafa agreujada, altre d'apropiació indeguda i un tercer de falsedat documental. S'han bloquejat un total de 9 comptes bancaris, 6 immobles i 2 vehicles.