El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detingut un fuster d'Ibi que venia cocaïna amagada dins d'objectes de fusta

Imatges del punt de venda del fuster / G. Civil
També s'ha detingut el propietari d'un bar que també venia cocaïna. La Guàrdia Civil considera desmantellats dos punts importants de venda de droga en les comarque

Estava a prop de l'edat de jubilació, 64 anys, però això no ha impedit que el detingut, veí d'Ibi, haja ingressat en presó per tràfic de cocaïna. Era molt estricte en normes de prevenció per evitar que el pillaren, i amagava la droga dins de quadres o marcs de fusta que venia als clients. La Guàrdia Civil també ha detingut el propietari d'un bar, també a Ibi, per també vendre cocaïna.

La Guàrdia Civil d'Alacant ha realitzat a Ibi dos operacions contra el tràfic de droga, on s'han desmantellat dos punts diferents de venda de cocaïna.

En el primer cas, s'ha detingut un home de 64 anys, fuster d'ofici, que utilitzava el seu treball per a passar la droga sense sospites. L'home tallava i modificava objectes de fusta, com marcs o quadres., per amagar la droga en l'interior. Des de la guàrdia Civil expliquen que ha sigut una "llarga i difícil investigació", perquè l'home era "extremadament caut" amb les transaccions. Els seus clients, d'entre 40 i 60 anys, tenien "plena confiança en ell" i complien les "normes d'estricte compliment per arribar fins a ell, especialment quan acudien a sa casa, i els indicava com amagar la droga per tractar d'evitar que la Guàrdia Civil la localitzara".

Els agents han escorcollat tant la vivenda del detingut com el taller de fusteria, on han confiscat 80 dosis de cocaïna, útils per al cuinat i tractament de la droga, i més de 3.500 euros en efectiu. El detingut, de 64 anys, ha ingressat en presó després de declarar davant el jutge com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues.

Amb aquesta operació es considera desmantellat un dels principals punts de venda de cocaïna d'Ibi, Castalla i Onil.

En la segona operació s'ha detingut el propietari d'un bar, també a Ibi, on els agents han trobat en una inspecció diverses dosis de cocaïna amagades en la caixa enregistradora, i preparades per a la venda. Dins la cambra frigorífica els agents troben més droga, en total 47 dosis.

S'ha detingut al propietari del bar, un home de 49 anys, qui després de declarar davant el jutge ha quedat en llibertat amb càrrecs.