El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detingut un home a Alcoi per assetjar una dona durant mesos al seu domicili i al lloc de feina

Comissaria d'Alcoi / AM

El detingut ja comptava des de 2015 amb una ordre d’allunyament per fets similars.

La Policia Nacional ha detingut un home de 37 anys per haver assetjat una dona entre gener i abril d’aquest 2022 amb actitud “obsessiva”. L’home, fins i tot, per mantindre la proximitat amb la dona, s’apuntava a ofertes de treball del lloc de feina de la dona.

La relació entre els dos va començar a una primera cita després de conéixer-se a través de socials. Després d’aquest primer encontre, la dona no va voler continuar amb aquests encontres ni cap tipus de relacions. Malgrat les negatives, ell insistia a veure-la. El detingut ja comptava des de 2015 amb una ordre d’allunyament per fets similars.

Donada la quantitat de converses i missatges rebuts, la víctima, va haver de bloquejar com a contacte a l'instigador, tant el seu perfil de xarxes socials, com el seu telèfon i el de la mare d'aquest, el qual, va començar a usar en adonar-se que la víctima havia bloquejat el seu número personal.

Després d'una breu pausa dels contactes de l'arrestat amb la víctima, que semblaven indicar que havia cessat en la seua actitud obsessiva, la víctima, va començar a patir danys en el seu vehicle. En dues ocasions, quan la perjudicada va eixir del seu lloc de treball, es va trobar amb els pneumàtics intencionadament punxats i, posteriorment, va tornar a patir més danys en el garatge del seu domicili i en el garatge del lloc de feina.

Investigació

Així les coses, els investigadors, van procedir a recaptar indicis que sobre tals danys, que apuntaven a la presumpta autoria dels fets per part de l'investigat. Els agents van poder comprovar que, el detingut, no sols vigilava a la víctima en el seu domicili, sinó que anava de manera periòdica al pàrquing on estacionava el seu vehicle per a comprovar si era allí, arribant a seguir a la dona fins al seu garatge particular per tindre coneixement del seu lloc d'aparcament i accedir durant la nit de manera furtiva i danyar el vehicle deliberadament.

Gràcies a la col·laboració ciutadana, es va poder sorprendre el detingut eixint durant la nit del garatge de la víctima, aconseguint recuperar els agents un tornavís elèctric i diversos caragols de gran grandària, dels quals presumptament s'havia desfet l'investigat llançant-los a una paperera pròxima, coincidents amb els quals van aparéixer clavats anteriorment en les rodes del vehicle de la víctima, trobant-se que el vehicle de la denunciant es trobava novament danyat aqueixa nit.

L'arrestat va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia d'Alcoi, decretant el seu titular, la posada en llibertat amb càrrecs de l'investigat i adoptant com a mesura cautelar una ordre d'allunyament cap a la víctima.