El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detingut un home a Ibi per estafar més de 3.000 euros amb la venda de palets

Agent de l'Equip ROCA d'IBI / Guàrdia Civil

 Els delictes pels quals s'acusa aquest home és delicte continuat d'estafa i altre de falsificació documental.

La Guàrdia Civil d'Ibi ha detingut un home per estafar, presumptament, a un centre de reciclatge i recuperació de residus. L'estafa s'havia produït amb la venda de palets. Els delictes pels quals s'acusa aquest home és delicte continuat d'estafa i altre de falsificació documental. Segons els càlculs de l'Equip ROCA de la Guàrdia Civil d'Ibi, podria haver guanyat de forma il·lícita 3103,60 euros.

Les investigacions començaren després que una empresa de Petrer alertara la Guàrdia Civil. L'empresari afirmava que després d'haver modificat a mà alçada una nota de compra, de tal forma que el client hauria consumat la venda d'1 palet però hauria obtingut un benefici 10 vegades major, ja que el perjudicat li va pagar a raó d'haver venut 10 unitats de palets.


El detingut ja ha sigut posat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Núm. 2 de Novelda, quedant en llibertat a l'espera de judici. L'operació contínua oberta per si en anys anteriors haguera comés fets similars.


Modus operandi


Segons la informació de la Guàrdia Civil, primer accedia fins a la zona de descàrrega i pesatge del centre de reciclatge. Després de descarregar els materials que pretenia vendre, aquests eren revisats per un empleat del centre i anotats en un albarà per l'encarregat.

Aquest últim, una vegada revisat el material, li feia lliurament al venedor, del document que havia de presentar, en última instància, al personal d'oficina de l'empresa, per a rebre el pagament per aquest material. Aquesta oficina es troba en una dependència separada i allunyada de la zona de descàrrega dels materials. Era en aqueix moment, aprofitant aqueixa distància, quan l'autor, presumptament, modificava a mà alçada les dades que l'encarregat havia anotat en revisar el material, afegint efectes que realment no havia portat al centre ni, per tant, venut, aconseguint així obtindre un benefici molt superior al que realment li corresponia.