El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detingut un home a Muro per vigilar els moviments d'una patrulla de la Guàrdia Civil abans de realitzar un butró

Imatge del butró

Va ser en la matinada del passat 30 de març, quan es va produir un robatori per mitjà d'un butró, en una empresa dedicada a la venda d'equips agrícoles a Muro d'Alcoi. De la nau van sostraure diversos productes fitosanitaris, eines, articles de telecomunicacions i diners en efectiu.

Els fets van ocórrer a Muro de Alcoy, de matinada, just després que els agents hagueren estat realitzant una vigilància estàtica en la zona. A més del detingut, també van aconseguir recuperar part del sostret i van investigar a dues dones per encobriment.

La Guàrdia Civil d'Alacant ha esclarit dos robatoris ocorreguts a Muro de Alcoi, just després que la patrulla de servei abandonara la zona que estava vigilant. L'operació s'ha saldat, no sols amb la detenció del presumpte autor material, un home de 47 anys, sinó també amb la investigació de dues dones (41, 54)  per encobriment (van comprar el robat).

Va ser en la matinada del passat 30 de març, quan es va produir un robatori per mitjà d'un butró, en una empresa dedicada a la venda d'equips agrícoles a Muro d'Alcoi. De la nau van sostraure diversos productes fitosanitaris, eines, articles de telecomunicacions i diners en efectiu.

Casualment, una patrulla de la Guàrdia Civil havia estat de servei per aqueixa mateixa zona, quasi a la mateixa hora, aqueixa mateixa nit. Aquesta circumstància va fer sospitar que els presumptes autors eren persones amb gran experiència en la comissió d'aquesta mena de fets, i que havien pres mesures de seguretat i de contravigilància per a evitar ser detectats.

Poc després, també es va tindre coneixement que hi havia hagut un altre robatori en una casa de camp prop de l'empresa agrícola. Aquesta vegada es van portar menjar i beguda.

Aquest segon fet va donar més força a la hipòtesi que algú haguera estat vigilant a la patrulla des de l'interior de la casa, a l'espera que marxara i així poder realitzar el butró sense que ningú s'adonara d'això. Sota aquestes circumstàncies, l'autor o autors del delicte estarien convençuts que anava a ser pràcticament impossible donar amb ells.

No obstant això, l'Equip ROCA de la Guàrdia Civil d'Ibi (dedicats a la investigació de robatoris en el camp) va iniciar immediatament les investigacions que van llançar un resultat positiu, en un espai de temps molt curt.

En primer lloc, van aconseguir localitzar i recuperar part dels efectes robats de l'empresa agrícola, alguns d'ells en mans de dues dones residents a Alcoi i Cocentaina. A les dues li les va investigar com a presumptes autores d'un delicte d'encobriment.

Gràcies a aquesta actuació es va poder esbrinar la identificació completa del presumpte autor material dels delictes, un home de 47 anys, que en aqueixos moments es trobava intern en un centre de rehabilitació, a la província de Valladolid.

Finalment, amb la col·laboració d'agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Valladolid, aquest home va acabar detingut com a presumpte autor dels dos delictes de robatori i, a més, per tindre una requisitòria en vigor de cerca, detenció i personació, dimanant d'un Jutjat d'Instrucció d'Ibi.