El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detinguts 2 alcoians per 14 robatoris en ecoparcs d'Alacant i València

Els detinguts ja han declarat davant el jutge, que els ha deixat en llibertat però en mesures cautelars fins a la celebració del juí.
 

Venien tot el furtat, sobretot electrodomèstics i material electrònic, a un ferroveller d'Alcoi. La Guàrdia Civil estima que van traure almenys 1.000 euros de benefici en tan sols 6 dies.

És l'operació Ecopark de la Guàrdia Civil, que es va iniciar en agost després de detectar un important increment de robatoris en ecoparcs i punts nets de les nostres comarques, però també del Vinalopó, la Vall d'Albaida o La Safor, i que segons expliquen els agents, havia creat certa alarma social entre les empreses encarregades de la gestió de residus.

La Guàrdia Civil explica que al llarg dels últims mesos han fet nombroses vigilàncies, i comptarem amb la col·laboració de les Policies Locals de Muro i Banyeres de Mariola, dos dels municipis on s'havien incrementat els robatoris. Gràcies a la informació aportada per les policies locals poden identificar als suposats autors dels robatoris: dos homes de nacionalitat espanyola i de 29 i 30 anys, d'Alcoi.

També poden definir la forma d'actuar. Els dos detinguts triaven els ecoparcs situats a un màxim de 50 quilòmetres des d'Alcoi, així han furtat en Muro, Banyeres, Saix, Salines, Oliva i Ontinyent. Actuaven sempre en horari nocturn i festiu, i podien cometre fins a 3 robatoris en una única nit. Anaven en cotxe fins a l'ecoparc o punt net, on un vigilava i l'altre agafa material, sobretot electrodomèstics o aparells tecnològics. Poques hores després ho venien tot en un ferroveller d'Alcoi, i segons la Guàrdia Civil, aconseguien beneficis de més de 1.000 euros "en tan sols 6 dies de treball".

Ja va ser el 22 de novembre quan la Guàrdia Civil es va traslladar fins a Alcoi i va detindre els dos sospitosos quan circulaven en cotxe pel municipi, precisament el mateix vehicle que utilitzaven per als robatoris.

Els dos detinguts ja han declarat davant el jutge, qui ha decretat la llibertat provisional fins a la celebració del juí. Estan imputats per 14 delictes de robatori amb força.