El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detinguts 2 alemanys a Muro per cultiu i tràfic de marihuana

Cabdells preparats per a ser envasats i transportats / Guàrdia Civil

La investigació continua oberta perquè els agents sospiten que formen part d'un grup criminal internacional que cultiva a Muro la marihuana i la ven a Alemanya. Els dos detinguts s'amagaren en la Serra de Mariola i els agents han fet batudes per a localitzar-los.

La Guàrdia Civil ha detingut a Muro dos alemanys, de 29 i 31 anys, com a suposats autors d'un delicte contra la salut pública per cultiu i tràfic de marihuana. En l'escorcoll de la casa de camp on estava la plantació s'han confiscat 6,5 tones de cabdells de marihuana i vora 300 plantes, 44 d'elles en una instal·lació d'interior. També s'ha intervingut "un avançat sistema d'extracció de cabdells (centrifugadores) i una màquina d'envasat al buit per al millor transport de la droga". Ja han declarat davant del jutge, que ha decretat ingrés en presó sense fiança a espera de celebrar el juí.

Plantes trobades en els bancals d'una casa de camp en Muro /Guàrdia Civil

Tot comença quan la Guàrdia Civil de Muro té constància de l'existència de la plantació, i amb col·laboració dels agents d'Ibi s'arrimen a la parcel·la. Però els dos detinguts, en detectar la presència dels agents, fugen en un turisme per la Serra de Mariola. La Guàrdia Civil demana suport d'agents de Cocentaina i Ibi, així com policies locals, i inicien batudes a peu per la serra. Primer troben el vehicle abandonat, i, després d'unes quantes hores, localitzen a dos persones, "d'aspecte suorós i amb la roba bruta, possiblement per estar amagats entre herbes". Són els dos alemanys que, finalment, són detinguts.

Les investigacions continuen obertes perquè els agents sospiten que formen part d'un grup major que cultiva a Muro però que trafica i ven en altres països, probablement Alemanya.