El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detinguts a Banyeres dos persones que tenien 9 treballadors immigrants en condicions d'explotació

Els dos detinguts són de nacionalitat pakistanesa i de 35 i 43 anys. Estan acusats d'un presumpte delicte contra els drets dels treballadors.

Els detinguts regentaven tres establiments d'hostaleria i una fruiteria als municipis de Saix, Castalla i Banyeres de Mariola. Tenien 9 treballadors estrangers sense contracte, i alguns en situació irregular als qui forçaven a treballar en dolentes condicions a canvi de la promesa de regularitzar la seua situació.

La Policia Nacional informa d'una operació a les comarques amb la detenció de dos homes de nacionalitat pakistanesa per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors i per una infracció de la normativa de riscos laborals.

Tenien a 9 treballadors estrangers sense cap contracte. Treballaven de repartidors sense carnet de conduir, o manipulant aliments sense cap formació. Alguns estaven en situació irregular i els prometien regularitzar la seua situació a Espanya. S'han escorcollat quatre establiments als municipis de Saix, Castalla i Banyeres, i en aquest últim s'ha detingut a l'administrador i l'encarregat de l'establiment.

La investigació va començar arran un accident de trànsit amb una motocicleta d'una empresa de repartiment de menjar a Banyeres de Mariola. Segons expliquen els agents de la Policia Nacional, el ferit va intentar contactar amb el cap de l'empresa, "qui es va desentendre de la situació i va manifestar que coneixia poc al ferit i que no era problema seu".

És en eixe moment quan el ferit relata als agents "el calvari que havia viscut per a eixa empresa" des de fa quasi un any. Conta que al principi no li pagaven el treball sinó que treballava a canvi de la promesa de regularitzar la seua situació, a més d'allotjament i menjar. Després "el va tirar de sa casa quedant-se la documentació" i vivia al carrer cobrant 400 euros per torns de 12 hores. Segons expliquen els agents, com vivia en el carrer tenia les mans inflamades pel fred i patia ferides, però tot i això continuava manipulant aliments. Continuant amb la investigació detecten que tenen un total de 9 treballadors en situació semblant, sense cap mena de contracte, que fan de repartidors sense carnet de conduir, o manipulen aliments sense cap formació. Quatre d'ells també estan en situació irregular en Espanya.