El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Identifiquen els responsables de robar dues escultures en el monument a Sant Hipòlit de Cocentaina

Les dues peces de bronze estaven situades en la part posterior al monument a Sant Hipòlit

Als 10 presumptes responsables se'ls imputen altres delictes, com el robatori de material d'una empresa de Cocentaina per valor de 52.000 €.

D'aquestes 10 persones, 6 han sigut detingudes i a altres 4 se'ls està investigant. Els detinguts han sigut posats en llibertat provisional amb càrrecs a l'espera d'un judici.

La Guàrdia Civil ha identificat 10 persones per ser els presumptes autors del robatori de dues estàtues de bronze instal·lades al monument a Sant Hipòlit a Cocentaina. Les peces robades s'han trobat repartides entre Alcoi i Cocentaina, una de les quals trencada en diferents trossos. La seua reconstrucció podria ascendir als 31.000 €.

Les dues peces de bronze estaven situades en la part posterior al monument, i foren sostretes entre els mesos de juliol i agost. Els agents de l'Equip ROCA de la Guàrdia Civil d'Ibi han estat els responsables de recuperar les peces, en el cas de la que s'ha localitzat en Alcoi, estava dividida en diferents trossos presumiblement perquè costara més d'identificar. L'altra peça fou recuperada amb la col·laboració de la Policia Local de Cocentaina, gràcies a l'actuació d'uns agents que es trobaven fóra de servici.

El valor econòmic estimar per l'Ajuntament de Cocentaina per a reconstruir les peces robades podria ascendir fins als 31.000 €, encara que reconeixen que "el valor artístic és incalculable".

A més d'aquestes dues escultures, els agents han pogut recuperar material valorat en 32.000 € que havia estat sostret d'una empresa de Cocentaina especialitzada en la fabricació de maquinària per a energia elèctrica.

Un agent de la Guàrdia Civil amb algunes de la resta de peces recuperades