El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detinguts tres homes a Cocentaina per furtar peces de vehicles a un polígon

Imatge facilitada per la Guàrdia Civil

Les tres persones han sigut detingudes com a presumptes autores d'un delicte de furt i un altre delicte de pertinença a grup criminal.

La Guàrdia Civil ha detingut a Cocentaina a dos homes com a presumptes lladre de peces de vehicles, concretament el catalitzador, una peça amb un alt valor per contindre materials com pal·ladi, rodi o platí. Els agents van sorprendre els presumptes autors de nit en un polígon de Cocentaina. Se'l s'atribueix, presumptament, altres dos robatoris previs de les mateixes característiques.

Les tres persones han sigut detingudes com a presumptes autores d'un delicte de furt i un altre delicte de pertinença a grup criminal. Durant un servei realitzat en horari nocturn, vigilant una àrea industrial de Cocentaina, la Guàrdia Civil es va adonar d’un vehicle que circulava a molt baixa velocitat i amb les llums apagades. 

Quan van procedir a la seua identificació, a l'interior viatjaven tres homes amb la roba tacada, pel que sembla d'haver estat en contacte amb el paviment. Els 3 detinguts són de nacionalitat búlgara amb edats compreses entre els 22 i 42 anys, segons la informació facilitada per la Guàrdia Civil.

Dins del cotxe, van trobar diverses peces de vehicle amb símptomes d'haver sigut extretes a la força de la seua ubicació original, i presentaven talls irregulars. Entre les peces, destacava un catalitzador corresponent a una marca de vehicle específica.

Els agents, juntament amb una altra dotació de Policia Local, van buscar pels voltants un vehicle de la mateixa marca i model que la del catalitzador. En un dels carrers, van trobar un vehicle d’eixa marca, i en inspeccionar-lo van comprovar in situ que, efectivament, li faltava el catalitzador, el mateix que tenien en el seu poder els tres ocupants.

La seua manera de procedir havia sigut alçar els baixos del cotxe, amb diversos gats hidràulics, perquè un d'ells es poguera col·locar davall i arribar així més fàcilment a la peça que volien sostraure. Després la van tallar amb la intenció d'extraure una sèrie de metalls (pal·ladi, rodi i platí) amb els quals obtindre un benefici econòmic.