El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Detroit Llibres acull la presentació del projecte didàctic sobre la Revolució del Petroli

L'acte serà aquest 11 de febrer a la coneguda llibreria a les 12h i en ella participaran alumnes del IES Andreu Sempere que han participat en l'elaboració del material.

Els periòdics de l'època van narrar moltes mentides que van intentar justificar la persecució del moviment obrer. Ara en el 150 aniversari s'intenta apropar-se als fets reals i lliures d'aquestes mentides.

Amb motiu del 150 aniversari de la Revolució del Petroli, Detroit Llibres acull la presentació del projecte didàctic. D’una banda, el Col·lectiu #Revolta1873 projectarà el curtmetratge documental i explicarà les activitats que es desenvoluparan al llarg del 2023 per commemorar els fets. I, d’altra, alumnat de l’IES Andreu Sempere presentaran els treballats que han preparat per difondre aquesta història local, que transcendeix la nostra població.

L'acte serà aquest 11 de febrer a la coneguda llibreria a les 12h i en ella participaran alumnes del IES Andreu Sempere que han participat en l'elaboració del material.

Els fets que coneixem com La Revolució del “Petroli” van donar peu a tot tipus d’interpretacions a la premsa de l’època. Els periòdics burgesos van vessar un bon grapat de mentides per justificar la persecució de l’incipient moviment obrer. Al mateix temps que els internacionalistes tractaren com a herois als insurrectes. Segle i mig després és hora d’apropar-nos als fets, lliures de mites i mentides.

L’objectiu fonamental és pedagògic, l’alumnat de primària i secundària ha de conèixer les condicions de vida dels seus avantpassats, la poderosa organització anarquista de la que Alcoi era capital a tot l’Estat i la dura i injusta repressió que patiren. I, per sobre de qualsevol altra consideració, la programació tindrà una finalitat divulgativa, dirigida al conjunt de la població i més enllà de les nostres comarques.