El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Paula Ferrándiz Terol, integradora social i voluntaria en Ponts d'Igualtat

Paula Ferrándiz Terol

Dia de la (in)visibilitat Lèsbica?

Hui en dia, quan suposadament hi ha hagut un avanç social que acompanya l'avanç dels drets de les persones LGTBIQ+; cal aturar-se avui, 26 d'abril, d…

Hui en dia, quan suposadament hi ha hagut un avanç social que acompanya l'avanç dels drets de les persones LGTBIQ+; cal aturar-se avui, 26 d'abril, dia de la visibilitat lèsbica per analitzar el paradigma en què segueix trobant-se la Dona homosexual.

La Dona Lesbiana segueix patint una doble discriminació; per Dona en una societat patriarcal i, per homosexual en una societat heterocèntrica.

Tenint en compte aquests factors, com podem donar-li el lloc i la visibilitat que es mereix aquest col·lectiu?

En primer lloc, hem de reflexionar sobretots aquells estereotips i prejudicis que les perjudiquen greument i obstaculitzen aquest propòsit.

És crucial acabar amb la sexualització de les Dones lesbianes que, la indústria cinematogràfica i pornogràfica segueix alimentant; perquè d'aquesta manera no es pot entendre una parella de Dones que a més del sexe, les uneix l'amor, el compromís, el respecte, la voluntat de formar una família i dur a terme una criança equitativa amb la persona que estimen.

En segon lloc hem d'acabar amb la imatge de la dona que odia als homes i, per rebuig o per males relacions amb homes, ha decidit ser lesbiana. Aquest pensament segueix sent un altre intent de racionalitzar o donar-li una explicació per a les persones que no accepten la diversitat afectiu sexual. Ni una persona “es fa” homosexual (perquè no és una decisió, és un sentiment innat i natural), ni és una eixida davant d'una mala relació amb els homes.

En resum, aquest és un dia per a reflexionar i ser autocrítics i autocrítiques, perquè el progrés social depén de nosaltres, i en una societat en la qual es lluita per garantir els drets humans hem de preguntar-nos, estem evolucionant personalment de manera conjunta amb les lleis que pretenen dur-los a terme?