El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Digitalització i impressió 3D a les IX Jornades d'FP de l'IES Cotes Baixes d'Alcoi

Jornades d'FP / IES Cotes Baixes

30 empreses han participat del 27 al 31 de gener

L'IES Cotes Baixes ha celebrat les seues IX Jornades Tècniques d'FP amb la presència de 30 empreses. L'objectiu ha sigut reivindicar l'important paper de la Formació Professional en la societat actual i analitzar les claus del futur pròxim de l'FP que li permeten alinear-se amb les necessitats del mercat laboral i la digitalització de la indústria. Aquestes jornades ofereixen a l'alumnat l'oportunitat de connectar de manera directa amb el món empresarial i conéixer de primera mà el funcionament d'indústries referents dels diferents sectors.

Estudiants de l'IES Cotes Baixes han participat en les IX Jornades Tècniques d'FP que han comptat amb un complet programa d'activitats amb el qual es pretén donar una visió global dels Cicles Formatius que s'imparteixen: des de Tèxtil a Fusta, passant per Mecanitzat, Automoció, Electricitat, Electrònica i Energies Renovables. També Formació i Orientació Laboral (FOL) o Comerç i Màrqueting.


Cal assenyalar que l'IES Cotes Baixes es caracteritza pel seu marcat caràcter industrial, ja que, a excepció dels estudis de la família de Comerç i Màrqueting, tots els Cicles Formatius que imparteix tenen un significatiu perfil tècnic i responen a les necessitats professionals que demanda la nova indústria 4.0, els processos de digitalització, la innovació i la internacionalització.


Fernando Sansaloni, director de l'IES Cotes Baixes, indica que “l'FP és un pilar vital per a la indústria, tenim comprovat que tota empresa que obri la porta als nostres estudiants en el seu període de pràctiques contribueix no sols en la seua formació sinó en el desenvolupament de la seua pròpia mercantil; agraïm a totes les indústries la seua estreta col·laboració tant en aquestes jornades com en tot el que el centre els proposa”.