El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Digitalitzats més de 600 quilòmetres de la muntanya d'Alacant

Presetnació del projecte a l'ADDA / Diputació d'Alacant

Carlos Mazón ha animat als alacantins a redescobrir i a tornar a gaudir el patrimoni natural de la província en aquests moments.

Carlos Mazón, president de la Diputació d'Alacant, ha presentat el projecte de digitalització de la muntanya d'Alacant. Ara és més fàcil conèixer la flora, la fauna i els punts d'interés turístic d'algunes parts muntanyoses com pot ser el Maigmó o el Puig Campana.

La primera fase del projecte, en el qual la Universitat d'Alacant porta diversos anys treballant, inclou 600 quilòmetres digitalitzats i inclou elements botànics, ornitològics, geogràfics, turístics, d'allotjament o gastronomia que s'ampliaran progressivament amb aspectes centrats en el patrimoni natural, cultural i històric de cada zona. També es treballa en la difusió de línies com els codis de comportament a la muntanya i la sensibilització i conscienciació ciutadana de respecte al medi ambient. CENID, iniciativa que lideren la Diputació, la UA i la UMH, desenvolupa aquest pioner treball amb la finalitat d'impulsar destinacions turístiques intel·ligents i posar-los al servei dels ciutadans. Aquests 600 quilòmetres seran ampliats segons l'òrgan provincial.


L'acte, celebrat a la Sala de Conferències de l'ADDA, ha comptat amb la presència dels rectors de la UA, Manuel Palomar, i la UMH, Juan José Ruiz Martínez, així com els diputats provincials Juan de Dios Navarro, Sebastián Cañadas, Juan Francisco Pérez Llorca, Juan Bautista Roselló i Javier Sendra, responsables universitaris del projecte i membres de clubs senderistes de la província.

En la seua intervenció, el president de la Diputació, Carlos Mazón, ha agraït als més de cent voluntaris de clubs senderistes i ecologistes de la província que durant dos anys “han treballat i ajudat en aquest procés de digitalització de la muntanya que ja està preparat per a quan la Comunitat i la província d'Alacant puguen tornar a rebre turistes, perquè la promoció estarà feta i serà una aposta en valor molt important”. També animat als alacantins a redescobrir i a tornar a gaudir el patrimoni natural de la província en aquests moments.

“Aquesta província és costa i interior, és mar i muntanya. Atresorem més banderes blaves que cap altre territori d'Espanya i hui a la nostra muntanya som la província amb més quilòmetres digitalitzats per a poder-la visitar i gaudir per part de senderistes, experts en botànica i afeccionats al turisme d'interior”, ha concretat Mazón.