El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dijous 18 de març s'inicia la vacunació del personal educatiu a l'Alcoià i Comtat

A les comarques hi ha més de 2.400 professors, a més del personal que té contacte o vincle estret amb els alumnes, com administració o monitors. Les dates de vacunació previstes a les nostres comarques són: 18 de març de vesprada, 26 de març de vesprada, i 27 de març al llarg de tot el dia.
 

Es farà en vespra de festiu per a evitar "afectació en el dia a dia" del col·legi. Tot el personal del centre serà cridat a una mateixa hora i dia al punt de vacunació que estarà al complex esportiu Eduardo Latorre d'Alcoi.

La Generalitat ha anunciat el pla de vacunació per a la comunitat educativa, que serà "el primer gran assaig de la vacunació massiva". I és que en poc més d'una setmana preveuen vacunar a més de 116.000 persones en tota la Comunitat Valenciana.

L'objectiu és fer una vacunació el més ràpid possible i que no afecte al dia a dia dels centres. Per això s'ha establit com a dates de vacunació la vespra de dies no lectius. Tot començarà a la província de València en la vesprada del dilluns 15 de març, perquè el 16 és festiu. Continuarà els següents dies durant tota la jornada, i el dijous 18 de vesprada s'afegiran els municipis on el 19 és festiu: ací és on s'inclouen els de les nostres comarques, l'Alcoià i el Comtat. Els últims dies de vacunació estan previstos per al divendres 26 de vesprada i el dissabte 27 de març.

Tot el personal de cada centre, professors i personal en contacte o vinculació amb els alumnes, seran cridats de colp a un dia, una hora i un lloc. A l'Alcoià i el Comtat hi ha vora 2.400 docents, que acudiran al punt de vacunació que s'habilitarà a Alcoi, en concret al complex esportiu Eduardo Latorre. Des de l'Ajuntament d'Alcoi expliquen que és "un lloc accessible al qual es pot arribar caminant, té una parada d'autobús a la porta i una zona d'aparcament al costat en la plaça Al Azraq". En el punt de trobada hi haurà diferents equips de vacunació per evitar aglomeracions. A la Comunitat Valenciana s'ha previst punts de vacunació a 23 municipis, amb un total de 242 equips sanitaris que representen vora mil professionals.

Es vacunarà a tots els que tinguen entre 18 i 55 anys, edat recomanada per a la vacuna Astrazeneca. Els majors de 55 anys seran personal prioritari quan es tinga disponibilitat de la vacuna Pfizer. La segona dosi de la vacuna està prevista per a principis de juny.