El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Diputació augmenta un 10% les ajudes per incentivar l'ocupació i el desenvolupament econòmic

Sebastián Cañadas, diputat de Desenvolupament Econòmic / Diputació

Les ajudes es traduiran en fires i esdeveniments comercials, modernització de mercats i el foment de l'agricultura i dels horts urbans. 

Les nostres comarques es beneficiaran de part de les ajudes de la Diputació d'Alacant per incentivar el desenvolupament econòmic i l'ocupació. Aquestes es traduiran en fires i esdeveniments comercials, modernització de mercats i el foment de l'agricultura i dels horts urbans. En tota la província, la Diputació aporta 1.400.000 euros, un 10% més que a 2019.

D'una banda, s'han concedit 82 subvencions a d'altres ajuntaments, per un import total de 503.182 euros, per a la realització de fires i esdeveniments comercials. En aquest punt, el diputat ha reconegut que el nombre de sol·licituds respecte al passat any (110 en 2019) s'ha reduït sensiblement a causa del coronavirus i les limitacions imposades per a la celebració d'aquesta mena d'actes. En aquest cas, els municipis beneficiats de les nostres comarques són Agres, Alcosser, Alcoleja, Alfafara, L'Alqueria d'Asnar, Balones, Banyeres, Benasau, Benifallim, Benillup, Benimassot, Cocentaina, Fageca, Famorca, Gorga, Xixona, Millena, Muro, Onil, Penàguila i Tibi.

D'altra banda, la línia d'ajudes dirigida a la modernització dels mercats municipals ha aconseguit 31 municipis, que percebran 211.064 euros. A les nostres comarques Alcosser, Benilloba, Fageca, L'Orxa, Penàguila, Tibi, L’Alqueria d’Asnar, Banyeres i Muro.

La Diputació també subvencionarà amb 268.755 euros les activitats de promoció econòmica de 65 ajuntaments. A les nostres comarques Alcoleja, Alcoi, Balones, Banyeres, Cocentaina, Fageca, Ibi, Xixona, Muro, Planes i Tibi.

En matèria de foment de l'agricultura i sosteniment del medi rural, les localitats beneficiades a les nostres comarques són Agost, Agres, Alcosser, Alcoleja, Alfafara, L’Alqueria d’Asnar, Balones, Beniarrés, Benifallim, Benillup, Benimassot, Fageca, Famorca, Gorga, L'Orxa, Plans, Tibi i La Torre de les Maçanes.

Finalment, la institució provincial subvencionarà amb 205.835 euros diferents projectes d'horts urbans. En aquest àmbit, 31 municipis de tota la província rebran ajudes per a despesa corrent. A les nostres comarques L'Alqueria d'Asnar, Fageca, Xixona, L'Orxa, Muro, Mutxamel, Onil, Penàguila, Planes- i per a inversions – Fageca, L'Orxa, Muro, Onil, Xixona.

El diputat de Desenvolupament Econòmic, Sebastián Cañadas, ha explicat que enguany s'han atés totes les sol·licituds presentades que complien els requisits exigits en la convocatòria. “Ara més que mai, a causa de la difícil situació derivada de la crisi de la Covid-19, hem d'estar al costat dels nostres municipis per a donar-los suport en totes aquelles iniciatives que contribuïsquen a dinamitzar l'economia local i a generar ocupació”, ha indicat el responsable provincial.