El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Diputació i patronal treballen en mesures per reactivar l'economia en quant s'alcen les primeres restriccions

Preocupa especialment recuperar els fluxos de consum relacionats amb el turisme i indústries auxiliars i de servicis.

La Confederació empresarial de la Comunitat Valenciana, la CEV, i la Diputació d'Alacant, preparen una sèrie d'accions i mesures per "avançar-se al final del període de confinament", i així poder establir un full de ruta "amb antelació, per a impulsar l'activitat econòmica". Sobretot pensant en les xicotetes i mitjanes empreses, i aquelles que es destinen al turisme i servicis relacionats.

Així, s'han reunit el president de la diputació Calos Mazón amb Perfecto Palací, president de la CEV a Alacant, per concretar les mesures, i en els pròxims dies està previst que anuncien una bateria d'accions que activen el teixit empresarial "en un espai d'estimulació i acceleració". Aquesta reunió s'emmarca dins del conveni marc que les dos institucions han subscrit recentment, des d'on han eixit propostes com la petició al Govern Central de la supressió del recàrrec provincial de l'impost sobre l'Activitat Econòmica, l'IAE, per a empreses, autònoms i cooperatives.

També, una vegada superada l'etapa de confinament, serà essencial analitzar els fluxos de consum vinculats al turisme, tenint en compte àrees de comerç, hostaleria, transport, gastronomia o moviment residencial.