El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Diputació prepara una injecció de 3 milions per ajudar als municipis en despesa social

L'ens provincial ha suspés l'atenció pública als seus edificis.

Aquesta partida inicial podria incrementar-se en funció de les necessitats que vagen plantejant els municipis i mancomunitats.

La Diputació d'Alacant ha anunciat una primera partida de 3 milions d'euros amb què ajudar als municipis a fer front a la despesa social derivada de la crisi del coronavirus. Les subvencions estan destinades a municipis de la província amb menys de 30.000 habitants.

Aquestes ajudes es destinaran a sufragar, entre altres accions, l'ajuda domiciliària, especialment, a persones majors, amb discapacitat o en situació de dependència o el trasllat als domicilis de serveis de rehabilitació o teràpia ocupacional. També es destinaran al reforç de les plantilles dels Serveis Socials municipals, l'ampliació de les partides per a garantir la cobertura de necessitats bàsiques de les famílies, i l'atenció a les persones sense llar.

Segons ha explicat el president de la Diputació, Carlos Mazón, aquesta partida inicial podria incrementar-se en funció de les necessitats que vagen plantejant els municipis i mancomunitats que gestionen els serveis socials de proximitat.

La setmana que ve es reunirà la Junta de Portaveus amb la finalitat de convocar un ple extraordinari i urgent per a aprovar aquestes ajudes. Serà un ple reduït i inèdit, mantenint la proporció de la representació de cada grup polític, per a no fer necessària la presència de tots els diputats.