El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Diputació presenta ajudes per a autònoms, empreses i ajornament d'impostos 

Imatge de la reunió telemàtica / PP d'Alcoi i Diputació d'Alacant

A la reunió han assistit de manera telemàtica, a banda de Mazón, el president de l'Associació d'Empresaris del Metall de l'Alcoià i El Comtat (ASEMAC), Alfonso Díaz, el president de la Federació Empresarial de l'Alcoià i El Comtat (FEDAC), Natxo Gómez, el president de JOVEMPA de les nostres comarques, Quino Palací, així com els CEO’s de les companyies Eladio Silvestre S.A., Eladio Jorge Silvestre, Projecta Innovació, Víctor Gisbert, Nirvel Cosmetics S.L., Consuelo Vaquer, i Unión Alcoyana Seguros, Enrique Jorge Rico, a més del portaveu del Partit Popular en el consistori alcoià, Quique Ruiz, i les regidores, Amalia Payá i Lirios García.

Empresaris, Diputació d'Alacant i el PP d'Alcoi s'han reunit per tal d'analitzar com ha afectat la Covid-19 a les empreses de les nostres comarques. L'empresariat ha traslladat algunes de les seues preocupacions al govern provincial, com és la paràlisi del PGOU, l'excés de paperassa per aconseguir llicències d'activitat o el retard en l'obra de la redona d'entrada a Alcoi per la Zona nord. Carlos Mazón, president de la Diputació, ha recordat que existeixen ajudes per a empreses i autònoms i ajornament d'impostos.

A la reunió han assistit de manera telemàtica el president de l'Associació d'Empresaris del Metall de l'Alcoià i El Comtat (ASEMAC), Alfonso Díaz, el president de la Federació Empresarial de l'Alcoià i El Comtat (FEDAC), Natxo Gómez, el president de JOVEMPA de les nostres comarques, Quino Palací, així com els CEO’s de les companyies Eladio Silvestre S.A., Eladio Jorge Silvestre, Projecta Innovació, Víctor Gisbert, Nirvel Cosmetics S.L., Consuelo Vaquer, i Unión Alcoyana Seguros, Enrique Jorge Rico, a més del portaveu del Partit Popular en el consistori alcoià, Quique Ruiz, i les regidores, Amalia Payá i Lirios García.

Una de les principals reivindicacions dels empresaris ha sigut sobre el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), segons el PP, "pendent d'aprovació per part de la Generalitat des de fa un any". També han advertit del retard en la construcció de la rotonda d'accés nord, promesa pel Govern municipal, del PSOE, abans de les últimes eleccions.

En la reunió, en la qual han participat regidors del grup municipal, els empresaris també han reclamat agilitar la concessió de llicències d'activitat, el retard de la qual, segons han advertit, dificulta fins i tot que noves empreses puguen optar a finançament o ajudes de l'administració.

Carlos Mazón ha explicat les mesures aplicades per la Diputació per a fer front a la “situació complicada” generada pel coronavirus: ajornament d'impostos i ajudes directes a empreses i autònoms.

“Els recursos econòmics ha d'estar en la caixa de les empreses”, ha recalcat el president de la Diputació, que ha insistit a rebaixar la pressió fiscal a les empreses: “Les ajudes estan bé, però no poden servir per a compensar la pujada d'impostos”, ha afegit. El president de la Diputació s'ha compromés, al costat del grup municipal a l'Ajuntament, a treballar per a atendre les reivindicacions dels empresaris. “És important escoltar i contrastar quines iniciatives són les adequades per a les empreses”, ha conclòs Mazón.