El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Dissabte de Publicació i "Voltetes" a Cocentaina

El dissabte 29 de juny s'anuncia l'arribada de les Festes de Moros i Cristians de Cocentaina en honor al seu patró, Sant Hipòlit Màrtir, que se celebraran els pròxims dies 9, 10, 11 i 12 d'agost.

Cocentaina ja comença a preparar-se per a les seues Festes de Moros i Cristians en honor a Sant Hipòlit Màrtir, que se celebraran del 9 al 12 d'agost, i és per això que el dissabte 29 de juny, se celebrarà la Publicació i es realitzaran les primeres voltetes del estiu fester contestà.

Tot començarà sobre les 7 de la vesprada, amb el pregó fester a la Plaça de la Vila amb el rés de l'Àngelus a càrrec del rector de Santa Maria i Assessor Religiós de la Junta de Festes, Don Eduardo Rengel, i a continuació el President d'aquesta última, Hipòlit Borràs, demanarà permís simbòlic a l'alcaldessa, Mireia Estepa; perquè l'entitat festera puga organitzar les Festes.

A continuació la Unió Musical interpretarà l'Himne de Festes i seguidament, la Colla de Dolçaines i Tabals "Mal Passet" iniciarà l'acte amb "T'ho mereixes" de Francisco Valor Llorens donant pas als Publicadors Adults dels dols bàndols. Els de la creu estaran dirigits per Milagro Barrachina Agulló, membre de la Filà Contestanos, i el bàndol moro per Paco Pascual Soler de la Filà Berebers "Els Borts". Aquestes dos filaes son les encarregades d'ostentar la capitania en les festes del 2019. Seguidament desfilaran els 16 Publicadors Infantils dels dos bàndols.

Els Publicadors Adults recorreran els carrers del Raval i de la Vila i els més menuts aniran al Monument de Sant Hipòlit, ubicat a la Plaça Alcalde Reig, per fer una ofrena al patró. Després, de manera extraordinària, es traslladaran al Monestir de les Clarisses per visitar la Mare de Déu del Miracle i realitzar una ofrena floral amb motiu de l'Any Sant concedit a Cocentaina per la Santa Seu de cara a celebrar el V Centenari del miracle de les 27 llàgrimes de sang vessades per la Mareta el 19 d'abril de 1.520. Les esquadres de la Publicació giraran cap al Monestir de la Mare de Déu del Miracle quan passen per la Plaça del Pla a manera d'homenatge de la Festa cap a la patrona dels contestans. A les 20:30h confluiran els Publicadors Adults i Infantils al Passeig del Comtat per a desfilar conjuntament fins a la Plaça Alcalde Reig, lloc on conclourà l'acte als peus de l'esmentat Monument de Sant Hipòlit.

Per a finalitzar la jornada, a les 11 de la nit començaran les primeres "Voltetes" de l'estiu. L'ordre de les filaes en desfilar serà el següent: Guardia Jalifiana 'Sahorins', Kabilenyos, Muladís, Cavallers de LLúria, Contestanos, Maseros, Almogàvers, Gentils, Creuats, Contrabandistes, Cavalleria Ministerial, Bereberes 'Els Borts', Manta Roja, Bequeteros, Llana y Mudèjars.